Morana Rogić

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ osnovana je u Zadru, u svibnju 2003. godine. U svom radu Udruga ne uzima sredstva od roditelja, već svoje programe realizira od donatora, županijskog i gradskog proračuna, a očekuje se da će nadležno Ministarstvo kao ranijih godina sufinancirati projekte Udruge.

Pored sugestija i preporuka resornog Ministarstva, Udruga ima verifikaciju programa od neovisnih eksperata. Članovi Udruge su uspostavili suradnju s udrugama u inozemstvu i pisali o iskustvima u radu s djecom i mladima u centrima za mlade u Irskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Francuskoj te su aktivno angažirani u istraživanju problema, potreba i vrijednosti djece i mladih.

Cilj Udruge prema Statutu:

Cilj udruge je pomaganje i poticanje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti djece i mladih s izvaninstitucionalnim aktivnostima odgoja i obrazovanja.

Djelatnost Udruge prema Statutu:

• preventivno djelovanje u prepoznavanju vršnjaka iz tzv. "rizične skupine" uz psihološku pomoć prethodnom "edukacijom edukatora";
  • poticanje učenja za kritičko razmišljanje s posebnim osvrtom na etička pitanja;
  • promicanje kritičnosti i kreativnosti u novinarskim radionicama s promoviranjem novinarske "vrijednosne neutralnosti" i učenja elementarnih "zanata struke" iz oblasti novinarstva;
  • poticanje edukacijskih vrijednosti sa školom u prirodi;
  • poticanje međunarodne suradnje učenika i studenata;
  • promicanje vrijednosti umjetničkih radionica za srednjoškolce,
  • održavanje seminara, predavanja, tribina o problemima mladih;
  • poticanje ispitivanja javnog mišljenja u osmišljavanju korištenja slobodnog vremena djece i mladih;
  • poticanje i vođenje baze podataka za darovitu djecu i rad s darovitom djecom (od osnovnih škola do dobi do sveučilišta);
  • pomaganje roditeljima i djeci s posebnim potrebama u izvannastavnim aktivnostima;
  • poticanje dramske kulture kod učenika srednjih škola;
  • pružanje pomoći mladima u informacijama koje njih interesiraju a koje se odnose na problematiku mladih, profesionalni razvoj i sl.;
  • poticanje odgovornog roditeljstva;
  • prevencija ovisnosti o medijima itd.

Predsjednica Udruge: Morana Rogić, prof.

Dopredsjednica Udruge: Valentina Grbić, prof.

Tajnica Udruge: Martina Đurković, mag.hist.art.

Članovi Vijeća Udruge:

Matični broj: 1733516
Reg. broj: 13000678

OIB: 18278432296

Žiro račun: IBAN HR 152330003-1100205928

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ UDRUGE ZA IZVANNASTAVNE I IZVANŠKOSLE AKTIVNOSTI – CINAZ ZA 2016. GODINU.

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ UDRUGE ZA IZVANNASTAVNE I IZVANŠKOSLE AKTIVNOSTI – CINAZ ZA 2015. GODINU.