Započela je velika europska kampanja „Time to Move“!

facebook cover hr 01

Velika Eurodeskova kampanja „Time to Move“ u listopadu će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja. CINAZ se uključuje u obilježavanje kampanje zajedno s 20 hrvatskih gradova organizacijom Info dana mobilnosti mladih.

Velika europska kampanja „Time to move“ održat će se u listopadu u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje od 1. do  31. listopada održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova. Kampanja se održava 3. godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu).

Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.

Događanja u hrvatskim gradovima osmislile su i organizirale udruge članice hrvatske mreže multiplikatora Eurodeska odnosno 17 organizacija koje u 15 županija provode programe za mlade. Koordinator je Eurodesk - informacijska mreža Europske komisije, čiji centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Udruga CINAZ će kampanju obilježiti kroz različite aktivnosti usmjerene učenicima srednjih škola i studentima u Zadru s ciljem informiranja o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanja vidljivosti Erasmus + i Eurodesk programa za mlade. U Gimnaziji Jurja Barakovića 12.10 2016.(12.25h) i u studentskom klubu Božo Lerotić 20.10.2016. (12.00-22.00h) organizirati će se informativni dani mobilnosti mladih s naglaskm promoviranja Erasmus+ programa, Eurodeska, EVS-a i međunarodnih volonterskih kampova uz popratnu fotografsku izložbu mladih koji su sudjelovali u Erasmus+ programu. Uoči ovog događaja će se napraviti promotivni video uradak u kojem ćemo snimiti mlade koji će podijeliti svoja stečena iskustva unutar Erasmus+ programa. Uz navedene aktivnosti koje ćemo obilježiti kroz listopad, na web stranici Udruge Cinaz (www.udrugacinaz.hr) će se pisati blog u kojem će mladi predstaviti svoj iskustva mobilnosti unutar Erasmus+ programa. Detaljan program donosimo uskoro.

Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj web stranici www.timetomove.info.Tamo je moguće pretraživati i događaje u hrvatskim gradovima, a na popisu su zasad Bjelovar, Daruvar, Delnice, Dubrovnik, Garešnica, Gospić, Hrvatska Kostajnica, Karlovac, Labin, Osijek, Pazin, Petrinja, Prelog, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Vukovar, Zabok, Zadar i Zagreb.timeto2016 hr w date 01