CINAZovci u posjeti udruzi Carpe Diem

1

Ponukani kvalitetnim i uspješnim radom udruge Carpe Diem, ali i skorašnjom izložbom „Lica mobilnosti“ čije materijale smo, umjesto zlata, smirne i tamjana, donijeli gostima, pohodili smo središte Karlovačke županije- grad Karlovac. Jutro trećeg dana ožujka bilo je idealno za studijsko putovanje. Ljubazni domaćini udruge Carpe Diem, dočekali su nas na kolodvoru te otpratili u svoje službene prostorije u kojima smo odslušali prezentaciju aktivnosti udruge, kao i dobili potpuni uvid u načine osnivanja, uspostavu, financiranje te buduće planove aktivnosti udruge Carpe Diem. Udruga djeluje u sklopu Centra za mlade u Grabriku, a usmjerena je na poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece i mladih. Također, imali smo priliku upoznati  njihove EVS volontere iz Španjolske i Francuske, koji su podijelili s nama svoje međunarodno iskustvo. Nakon potpisanog Sporazuma o suradnji u svrhu organizacije izložbe „Lica mobilnosti“ (u sklopu Eurodeskove aktivnosti i promocije Erasmus+ programa za mlade), uslijedila je konstruktivna rasprava o svakodnevnim izazovima kojima se udruge susreću, sugestije o mogućim poboljšanjima te razmjena ideja za buduće aktivnosti i međusobne projekte. Kreativno uređeni kulturno-društveni centar „Scena“ pružila je idealan uvod u završetak studijske posjete. Doznali smo detalje o funkcioniranju karlovačke glazbeno-kulturne scene, iskustva iz suradnje s ostalim udrugama te planove aktivnosti koji su nas inspirirale za neke lokalne projektne ideje.

Zahvaljujemo se dragim predstavnicima udruge Carpe Diem na gostoprimstvu i susretljivosti te se radujemo budućoj uspješnoj suradnji!

2                    3

4              5