Info centar za mlade Zadar

Prvi lokalni Info centar za mlade Zadar je projekt Udruge CINAZ zamišljen kao javni prostor dostupan svim mladima, s ciljem kvalitetnog informiranja i educiranja uz raznolik sadržaj. Samim time usmjeren je na opće informiranje mladih između 15 i 30 godina na području Zadra i Zadarske županije.  ICZMZ 50dpi G-T srednjiProjekt se provodi uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku RH.

Rad Info centra za mlade uključuje individualni rad s korisnikom (osobnim dolaskom, putem emaila i telefona) i organizirane grupne aktivnosti. Program Info centra i područja informiranja su u skladu s Nacionalnim programom za mlade i Planom implementacije Garancije za mlade. Info centar surađuje s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima te uključuje volontere u svoj rad.

Ovim projektom udruga CINAZ želi unaprijediti i profesionalizirati svoje iskustvo u području informiranja mladih koje je započela pokretanjem Info točke za mlade u Zadru u studenom 2012.

Radno vrijeme: radnim danima od ponedjeljka do srijede od 9.00 - 16.00h, četvrtak i petak od 14.00 - 21.00h, te subotom popotrebi i u dogovoru s korisnicima.

Info centar je otvoren za sve mlade ljude bez izuzetka i bez prethodne najave. U to vrijeme nas mladi mogu posjetiti i koristiti mogućnosti koje Info centar nudi.

INDIVIDUALNE USLUGE: korištenje računala i Interneta, printanje i kopiranje, korištenje promotivnih i informativnih materijala, informiranje putem oglasnih ploča, pomoć pri lakšem pronalaženju adekvatnih izvora kvalitetnih i potpunih informacija.

ORGANIZIRANE AKTIVNOSTI: radionice, predavanja, edukacije, tribine, obilježavanja i manifestacije, javne akcije

INFORMACIJE SU DOSTUPNE: izravnim kontaktom u prostoru Info centra za mlade Zadar, putem telefona i e-maila(Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.),  na oglasnim pločama (udruga CINAZ, Gradska knjižnica Zadar i Bibliobus, studentski klub Božo Lerotić,CISOK Centar Zadar), kroz dokumentirane informacije (knjige, letke, priručnike i brošure),  putem web stranice i društvenihmreža, kroz povremene posjete školama, fakultetima i drugim institucijama na području grada Zadra i Zadarske županije.

PROGRAM LOKALNOG INFO CENTRA ZA MLADE ZADAR 2016./2017.

Radionice:

Linkedin - kreiraj svoj online profesionalni profil
Poduzetništvo - je li to za mene?
Intervju - istakni se i osvoji poslodavca!
Edukativna radionica pisanja projekata
Feng shui - radna soba
Seksualnost i ja
Ciklus edukativnih radionica: Priprema iz engleskog jezika za državnu maturu
Kako poboljšati svoje učenje?
Budi sam svoj majstor/terapeut
Radionica pisanja eseja i kreativnog izražavanja
Urbano vrtlarstvo
Dvodnevna manifestacija "Dani dobrih veza" - pet radionica

Predavanja:

Shiatsu i "DO IN" vježbe
Spin doktori - medijski čarobnjaci ili prodavači magle
Obilježavanje Europskog tjedan mladih 2017: Predavanje "Predstavljanje Erasmus+ programa i Eurodesk mreže"

Edukacije, obilježavanja, informiranja

Edukacija za izradu internetske stranice
"Živa knjižnica", tema: međunarodna mobilnost mladij
Češko slovačka interkulturalna večer
Obilježavanje međunarodnog dana ljudskih prava, 10.12.2016.:Predstavljanje Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru
Tribina: tema putovanja
Obilježavanje Međunarodnog dana informiranja mladih

Partner u provedbi projekta Info centar za mlade Zadar je Gradska knjižnica Zadar, a suradnici su: CISOK Zadar (HZZ), Udruga za poboljšanje kvalitete življenja TERRA, Udruga Kreativne adaptacije, Volonterski centar Zadar, ESN Zadar (Erasmus Student network), udruga Argonauta s otoka Murtera, hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU, Udruga za promicanje hrvatsko-češko-slovačkih odnosa "Oko Jadrana", Odjel za psihologiju i Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru, Regionalni Info centar za mlade, Info Zona iz Splita.

PROGRAM LOKALNOG INFO CENTRA ZA MLADE ZADAR 2014./2015.

Kontakt:

Adresa: Trg Petra Zoranića 1, 23000 Zadar