BIOGRAFIJA Martina Đurković, mag.hist.art.

Biografija:

Martina Đurković rođena je 1988. godine u Osijeku. Završila je Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti, smjer slikarski dizajner u Osijeku 2007. godine, nakon čega upisuje jednopredmetni preddiplomski studij povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zadru. Preddiplomski studij završava 2010. godine. Iste godine upisuje diplomski studij povijesti umjetnosti, smjer muzejsko-galerijski i konzervatorski. Uspješno je diplomirala 2013. godine. Iste godine počinje volontirati u Udruzi za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ kao voditeljica likovne radionice "Crtanje i slikanje", te postaje članicom Udruge CINAZ. U Udruzi CINAZ vodi različite umjetničke i kreativne radionice te predavanja na temu umjetnosti. Organizirala je javni natječaj i izložbu na temu suvremenih ovisnosti pod nazivom "Krea(k)tivni i (ne)ovisni" (2013./2014.). Radila je na oblikovanju i kreiranju vizualnog identiteta i promotivnog materijala za udrugu i projekte (logo za jedinstveni i nacionalno prepoznatljiv projekt "Deset dana bez ekrana" te za "Lokalni Info centar za mlade Zadar", brošure, letke, plakate, bookmarkere, posjetnice, fascikle, majice itd.). Od listopada 2014. zaposlena je kao voditeljica lokalnog Info centra za mlade Zadar.

OSPOSOBLJAVANJA I TRENINZI:

- Srpanj 2013. – srpanj 2014. (Zadar), Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, suradnik u vođenju projekta i pisanju projektne dokumentacije.

- Rujan 2013. (Zadar), trening: „Open Campus: Discovering multimedia for inclusion and social rights & getting ready for action“. Organizator: Youth for Exchange and Understanding International (YEU), i Udruga Ostvarenje. Certifikat.

- Listopad 2013. (Varaždin), radionica "Omogućimo to putem EU fondova". Organizator: Organizacije za građanske inicijative (OGI).

- Studeni 2013. – ožujak 2014. (Split), sudjelovanje na treningu u projektu „Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ“ (svih pet modula). Organizator: Regionalni Info centar – Info Zona Split, provodi Proni centar za socijalno podučavanje Osijek.

- Studeni 2014. (Zadar), edukacija „Menadžment volontera“, namijenjen razvijanju vještina u volonterskom menadžmentu te stjecanju potrebnih znanja i vještina za koordinatoricu volontera. Organizator: Udruga Mi – regionalni Volonterski centar Split i Volonterski centar Zadar.

- Studeni 2014. (Zadar), i siječanj 2015. (Samobor), edukacijski trening „Osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije“. Organizator: Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Centar za mirovne studije (CMS).