United-Kingdom-flag32x32.png

Newsletter

O kiču i umjetnosti u Info centru za mlade Zadar

 

Što je kič, a što umjetnost? Koje su karakteristike kiča i gdje se sve možemo susresti s kičem?

kic plakat 01

Lokalni Info centar za mlade Zadar poziva sve zainteresirane na predavanje Kič i umjetnost.

Predavanje će se održati u prostorijama udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača), u srijedu, 8. srpnja 2015. s početkom u 19 sati.

Na predavanju će se raspravljati o kulturnim i umjetničkim vrijednostima, nastanku i pojavi kiča, primjerima kiča u svakodnevnome životu, te o prisutnosti kiča u različitim područjima i granama umjetnosti. Svrha predavanja je educirati i povećati interes mladih za umjetnost i kulturu, poticanje razvoja kritičkog mišljenja i razumijevanja umjetnosti i kulture.

Predavanje vodi diplomirana povjesničarka umjetnosti i voditeljica Info centra za mlade Zadar Martina Đurković. Ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašemu dolasku!

Što trebam znati o genetski modificiranim organizmima?

 

Što su zapravo GMO-i? Znamo li što jedemo i ima li kod nas GM usjeva? Koliko su zapravo GMO-i opasni za zdravlje čovjeka i okoliš?

Lokalni info centar za mlade Zadar organizira predavanje „Što trebam znati o genetski modificiranim organizmima?“.

Predavanje se održava u prostorijama lokalnog Info centra za mlade Zadar (adresa: Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača) u srijedu, 17. lipnja 2015. s početkom u 19 sati.

Na predavanju lokalni Info centar za mlade Zadar pokušat će dati odgovore na mnoga pitanja vezana uz GMO-e, koji, kako u cijelome svijetu pa tako i u Hrvatskoj, nedvojbeno izazivaju strah i zabrinutost, te sve snažniji otpor i nepovjerenje u proizvodnji i korištenju genetski modificiranih organizama.

Jesu li naši strahovi od genetski modificiranih organizama opravdani, saznajte u srijedu, 17. lipnja u Info centru za mlade Zadar!

Radujemo se Vašemu dolasku!

gmo01

Kako do zapošljavanja u inozemstvu?

 

Tražite posao negdje van Hrvatske ili pak želite podijeliti svoja iskustva s radom u inozemstvu? Mislite li da je Irska obećana zemlja?

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira okrugli stol pod nazivom Kako do zapošljavanja u inozemstvu? Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 8. lipnja 2015., s početkom u 18.30 sati u prostorijama Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Weathering the Storm of Job Burnout 1 CS obzirom na trenutni trend migracija i potražnje posla u Irskoj, naglasak ovoga okrugloga stola biti će upravo na ovoj zemlji. Na okruglom stolu gostuju mladi koji će podijeliti svoja vlastita iskustva rada u Irskoj, te EURES asistentica u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Loreta Stipčević, koja će predstaviti EURES portal (The European Job Mobility Portal).

Pozivamo sve zainteresirane, ponajprije mlade, koji žele znati više o zapošljavanju izvan granica Hrvatske, ili pak žele podijeliti svoja iskustva o radu u inozemstvu, da dođu u ponedjeljak u Info centar za mlade Zadar!

 

Radujemo se Vašemu dolasku!

Klub mladih KLOOZ u svibnju

 

KNJIŠKA POSVUDUŠA

Knjiška posvuduša je naziv za književna događanja u klubu mladih KLOOZ kojima je cilj afirmirati zadarske pisce i pjesnike i potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri koja mogu biti mjesta zabavnog i ugodnog druženja.

  • Književna večer s Tihanom Gambiražom

Nakon više od dvije godine čast nam je ponovno ugostiti mladu zadarsku pjesnikinju i članicu društva zadarskih pisaca ZaPis, Tihanu Gambiražu, koja ćem predstaviti svoje novonastale poetske i prozne uratke u protekle dvije godine!

Tihana Gambiraža je mlada zadarska pjesnikinja i studentica koja piše poeziju, prozu i filmske osvrte, a svoje tekstove objavila je u časopisima Zarez, RE, Libartes, Balkanski književni glasnik, Poezija i Riječi te na brojnim web stranicama. Poezija joj je uvrštena u zbornike Rukopisi 33 i Bundolo offline, a dio je i ZaPisove prve zbirke priča. 

Književna večer će se održati u srijedu 13.5. u 19.00h, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). 

  • Književna večer s Ninom Buljat

Nina Buljat je učenica srednje škole za Primjenjenu umjetnosti dizajn u Zadar. Pisanjem se bavi od svoje 11 godine, a osim slikanja strast je pronašla i u pisanju jer joj, njenim riječima, pomaže da izrazi svoje emocije. Piše kratke priče, teme su joj inspirirane životom, a nadahnjuju je pisci A.B Simic i Fjodor Mihajlovic Dostojevski.Za sebe kaže da voli rad i komunikaciju s ljudima. Želja joj je baviti se novinarstvom.

Dođite svi na književnu večer u srijedu 20.5. u 19h i doznajte koju nam životnu poruku želi poslati mlada Nina svojim zanimljivim kratkim pričama!

RADIONICA IZRADE PRIRODNE KOZMETIKE                                                         

Priroda je velikodušna i samo treba znati kako s njome ići ruku pod ruku. Priroda kao vrhunski dizajner stvorila je mnogo ljepote i načine da sa ona održava. Da bi to bilo lakše, pokazat ćemo vam kako možete sami napraviti svoju liniju njege za tijelo.

Radionicu će voditi Petra Rundek iz udruge Ekoartha iz Zagreba, Karin Lips iz udruge Maslinova gora i Mihaela Lukačević iz neformalne skupine mladih Mali Zelenachi.

Besplatna radionica će se održati 26.5.2015. u prostorijama udruge CINAZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača) u 16.30h.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju do 25.5. Za prijavu je potrebno poslati svoje osobne podatke (ime, prezime, broj tel./mobitela, email adresu) s naznakom na ime radionice na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .Za upite nazovite na broj: 023/315-673 ili se obratite putem e-maila. Prednost imaju mladi od 15-30 godina.

plakat prirodna

Uvod u svijet meditacije u Info centru za mlade Zadar

 

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira radionicu „Uvod u svijet meditacije“.

Radionice će se održavati u prostorijama Udruge CINAZ (adresa: Trg Petra Zoranića 1) u četvrtak i petak, 28. i 29. svibnja s početkom u 19 sati, a namjenjena je svim mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti.

Cilj radionice meditacije je polaznike upoznati sa jednostavnim vježbama meditacije, vizualizacije i koncentracije kako bi poboljšali svoje psihofizičko zdravlje i riješili se stresa. Radionice su besplatne, a potrebno je izvršiti prijavu.

Prijava treba sadržavati osobne podatake: ime i prezime, godina rođenja, broj mobitela i e-mail adresu koje možete poslati na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: (023) 313 673, ili se jednostavno obratite u Info centar za mlade Zadar.

Zašto je dobro meditirati i kako meditirati doznajte na radionicama u Info centru za mlade Zadar!

 

meditacijaplakat 01

Stranica 10 od 21

Go to top