United-Kingdom-flag32x32.png

Newsletter

Kako do zapošljavanja u inozemstvu?

 

Tražite posao negdje van Hrvatske ili pak želite podijeliti svoja iskustva s radom u inozemstvu? Mislite li da je Irska obećana zemlja?

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira okrugli stol pod nazivom Kako do zapošljavanja u inozemstvu? Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 8. lipnja 2015., s početkom u 18.30 sati u prostorijama Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Weathering the Storm of Job Burnout 1 CS obzirom na trenutni trend migracija i potražnje posla u Irskoj, naglasak ovoga okrugloga stola biti će upravo na ovoj zemlji. Na okruglom stolu gostuju mladi koji će podijeliti svoja vlastita iskustva rada u Irskoj, te EURES asistentica u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Loreta Stipčević, koja će predstaviti EURES portal (The European Job Mobility Portal).

Pozivamo sve zainteresirane, ponajprije mlade, koji žele znati više o zapošljavanju izvan granica Hrvatske, ili pak žele podijeliti svoja iskustva o radu u inozemstvu, da dođu u ponedjeljak u Info centar za mlade Zadar!

 

Radujemo se Vašemu dolasku!

Klub mladih KLOOZ u svibnju

 

KNJIŠKA POSVUDUŠA

Knjiška posvuduša je naziv za književna događanja u klubu mladih KLOOZ kojima je cilj afirmirati zadarske pisce i pjesnike i potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri koja mogu biti mjesta zabavnog i ugodnog druženja.

  • Književna večer s Tihanom Gambiražom

Nakon više od dvije godine čast nam je ponovno ugostiti mladu zadarsku pjesnikinju i članicu društva zadarskih pisaca ZaPis, Tihanu Gambiražu, koja ćem predstaviti svoje novonastale poetske i prozne uratke u protekle dvije godine!

Tihana Gambiraža je mlada zadarska pjesnikinja i studentica koja piše poeziju, prozu i filmske osvrte, a svoje tekstove objavila je u časopisima Zarez, RE, Libartes, Balkanski književni glasnik, Poezija i Riječi te na brojnim web stranicama. Poezija joj je uvrštena u zbornike Rukopisi 33 i Bundolo offline, a dio je i ZaPisove prve zbirke priča. 

Književna večer će se održati u srijedu 13.5. u 19.00h, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). 

  • Književna večer s Ninom Buljat

Nina Buljat je učenica srednje škole za Primjenjenu umjetnosti dizajn u Zadar. Pisanjem se bavi od svoje 11 godine, a osim slikanja strast je pronašla i u pisanju jer joj, njenim riječima, pomaže da izrazi svoje emocije. Piše kratke priče, teme su joj inspirirane životom, a nadahnjuju je pisci A.B Simic i Fjodor Mihajlovic Dostojevski.Za sebe kaže da voli rad i komunikaciju s ljudima. Želja joj je baviti se novinarstvom.

Dođite svi na književnu večer u srijedu 20.5. u 19h i doznajte koju nam životnu poruku želi poslati mlada Nina svojim zanimljivim kratkim pričama!

RADIONICA IZRADE PRIRODNE KOZMETIKE                                                         

Priroda je velikodušna i samo treba znati kako s njome ići ruku pod ruku. Priroda kao vrhunski dizajner stvorila je mnogo ljepote i načine da sa ona održava. Da bi to bilo lakše, pokazat ćemo vam kako možete sami napraviti svoju liniju njege za tijelo.

Radionicu će voditi Petra Rundek iz udruge Ekoartha iz Zagreba, Karin Lips iz udruge Maslinova gora i Mihaela Lukačević iz neformalne skupine mladih Mali Zelenachi.

Besplatna radionica će se održati 26.5.2015. u prostorijama udruge CINAZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača) u 16.30h.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju do 25.5. Za prijavu je potrebno poslati svoje osobne podatke (ime, prezime, broj tel./mobitela, email adresu) s naznakom na ime radionice na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .Za upite nazovite na broj: 023/315-673 ili se obratite putem e-maila. Prednost imaju mladi od 15-30 godina.

plakat prirodna

Uvod u svijet meditacije u Info centru za mlade Zadar

 

Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira radionicu „Uvod u svijet meditacije“.

Radionice će se održavati u prostorijama Udruge CINAZ (adresa: Trg Petra Zoranića 1) u četvrtak i petak, 28. i 29. svibnja s početkom u 19 sati, a namjenjena je svim mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti.

Cilj radionice meditacije je polaznike upoznati sa jednostavnim vježbama meditacije, vizualizacije i koncentracije kako bi poboljšali svoje psihofizičko zdravlje i riješili se stresa. Radionice su besplatne, a potrebno je izvršiti prijavu.

Prijava treba sadržavati osobne podatake: ime i prezime, godina rođenja, broj mobitela i e-mail adresu koje možete poslati na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: (023) 313 673, ili se jednostavno obratite u Info centar za mlade Zadar.

Zašto je dobro meditirati i kako meditirati doznajte na radionicama u Info centru za mlade Zadar!

 

meditacijaplakat 01

Erasmus+ i europske mogućnosti za mlade

 

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih, lokalni Info centar za mlade Zadar sa suradnicima organizira predstavljanje Erasmus+ programa i europskih mogućnosti za mlade.

Erasmus+ program, europske mogućnosti za mlade te primjere dobre prakse predstavit će regionalni informativni centar za mlade Info zona iz Splita te Udruga Mala filozofija iz Zadra. Predstavljanje se održava u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar (Stjepana Radića 11b) , u petak, 8.5.2015. s početkom u 15:00 sati.

Fokus ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih, koji se obilježava između 27.4. i 10.5.2015. u 33 europske zemlje su programi mobilnosti. Cilj je informirati mlade o različitim programima i servisima neformalnog obrazovanja koji uključuju i mobilnost (s fokusom na europske programe) kako bi se potaknulo aktivno sudjelovanje mladih u društvu te razvijanje vještina i znanja koja će im pomoći da postanu konkurentniji na tržištu rada.

Pozivamo sve mlade da dođu u petak, 8.5. u Gradsku knjižnicu Zadar i informiraju se o mogućnostima mobilnosti, obrazovanja i prilikama za upoznavanje novih kultura i običaja!

Radujemo se Vašemu dolasku!

 

erasmus plus 01

O volontiranju, Europskom danu informiranja mladih i likovnim radionicama!

 

Buđenjem proljeća budimo kreativnost, ali i javnost! Lokalni info centar za mlade Zadar u travnju najavljuje tribinu o volontiranju među mladima koja će promovirati važnost volontiranja u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar, javnu akciju na Europski dan informiranja mladih i likovne radionice pod nazivom "Probudi kreativnost u sebi".

 

Tribina: Volontiranje među mladima – Svačiji Dom!

Lokalni Info centar za  vas poziva na tribinu pod nazivom: Volontiranje među mladima - Svačiji Dom! koja će se održati u ponedjeljak, 13.4.2015. u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar (Stjepana Radića 11b) s početkom u 18:00 sati. Tribina se odvija kao jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti (13.-17.4.2015.), projekta udruge CINAZ "U znak jednakosti" s ciljem socijalnog uključivanja mladih iz alternativne skrbi i promicanjem antidiskriminacije. Tribina će promovirati rad Doma za odgoj djece i mladeži Zadar i važnost volontiranja mladih u Domu kako bi se razbile predrasude o mladim štićenicima iz Doma u lokalnoj zajednici. Svi zainteresirani posjetitelji će ovom prilikom dobiti sve potrebne informacije vezane uz volontiranje u Domu, uz podršku kordinatora volontera  iz Doma i Volonterskog centra Zadar. Više o tome ovdje.

 

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih!

Info centar za mlade Zadar želi informirati mlade o svome radu! U sklopu obilježavanja Europskog dana informiranja mladih, 17.4.2015., Info centar za mlade Zadar želi informirati mlade o svojim aktivnostima, te o Europskoj uniji i mogućnostima za mlade koje se pružaju! Za tu priliku radimo javnu akciju dijeljenja letaka Info centra svim zainteresiranima, a u udruzi će biti i postavljen štand o Europskoj uniji! Dođite u prostorije Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1) i informirajte se o mogućnostima koje vam pruža Info centar za mlade Zadar i Europska unija!

EU dan info

 

Likovna radionica: Probudi kreativnost u sebi!

plakat kreativnost 01Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira za sve mlade u dobi od 15 do 30 godina likovnu radionicu pod nazivom "Probudi kreativnost u sebi". Radionica se održava od 22. do 30.4.2015., s početkom u 17:00 sati, u prostorijama Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1). Na radionici, kroz teorijski i praktični rad, polaznici imaju priliku upoznati se sa likovnom kulturom i usvojiti teorije o različitim tehnikama, motivima i likovnom jeziku. Cilj radionice je poticanje i afirmacija vlastitog stvaralaštva, kreativnosti, kvalitetnijeg osmišljavanja i provođenja slobodnog vremena, te približiti mlade likovnoj umjetnosti. Radionica je besplatna i sav materijal je osiguran!

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno je izvršiti prijavu sa osobnim podacima (ime i prezime, godina rođenja, broj mobitela i e-mail) na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: 023/315-673 ili pak osobno u Info centar za mlade Zadar!

 

 

 

 

 

Stranica 10 od 21

Go to top