• Udruga osmišljava i provodi obrazovne programe/projekte koji se temelje na potrebama djece, a koji osim djece, aktivno uključuju i roditelje i djelatnike iz odgojno-obrazovnog sustava. U sklopu projekata Udruga je dosad organizirala radionice: odgovorno roditeljstvo, radionica profesionalnog razvoja, dramski studio, međunarodna suradnja mladih, šahovska radionica, ispitivanje preferencija mladih, pomoć vršnjaka vršnjaku (učenici i studenti), pomoć mladima u sprječavanju nasilja u školi i oko nje, radionica za kritičko razmišljanje, umjetnička radionica, novinarska radionica, medijske radionice, savjetovalište za mlade, razgovorom do povjerenja, tribine i okrugli stolovi o mladima i za mlade.

• Za provođenje svakog projekta/programa angažirani su stručnjaci različitih profila: pedagozi, psiholozi, socijalni radnici, defektolozi, liječnici, sveučilišni profesori, ugledni sportaši i umjetnici koji svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem interdisciplinarno ostvaruju planirane ciljeve projekata/programa. Udruga također angažira volontere - zainteresirane studente i učenike, koji uvelike doprinose našem radu.

• Korisnici svih naših projekata/ programa su učenici osnovnih i srednjih škola ne samo s područja Grada Zadra i Zadarske županije nego cijele Republike Hrvatske (u prosjeku godišnje oko 150 učenika), zatim studenti, roditelji te škole.

• Naravno, to nije sve! Najbolju preporuku za naše radionice i projekte možete dobiti od naših bivših polaznika.