Dodjeljena priznanja učenicima za sudjelovanje u projektu „Deset dana bez ekrana“!

20161118 zadarski otoci nova

     Projekt „Deset dana bez ekrana“ uspješno je proveden u Osnovnoj školi Zadarski otoci. U listopadu ove školske godine učenici tri četvrta razreda, 4A, 4D i 4E, sveukupno njih 43 je ustrajalo u desetodnevnom izazovu apstinencije i selektivnog korištenja triju ekrana (TV, mobitel i računalo). Ciljevi projekta su bili: smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane, kako bi se poboljšala komunikacija između djece i roditelja, kao i među učenicima; razvoj kritičkog mišljenja prema medijskim sadržajima i kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena. 

Uz podršku svojih roditelja djeca su pronalazila načine za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, koje je uključivalo provođenje više vremena s obitelji, pomaganje u kućanskim poslovima, boravak u prirodi, vožnju bicikla, igranje društvenih igara, više međusobne komunikacije. Većina učenika je spoznala da život bez ekrana može biti zanimljiv, a tijekom projekta najviše im je nedostajalo igranje igrica i gledanje TV-a.

Dodjela priznanja svim učenicima koji su sudjelovali u projektu održala se u petak, 18.11.2016., s početkom u 10:00 sati u Osnovnoj školi Zadarski otoci, a tom prilikom nagrađeni su i najuspješniji učenici, pobjednici ovog desetodnevnog izazova: Ema Crnjak (4A), Fran Kristijan Miolović (4D), Luka Marić (4E) koji su se istaknuli sa svojim trudom, upornošću, motivaciji i iskrenošću u vođenju dnevnika.

Dugogodišnji projekt Udruge CINAZ „Deset dana bez ekrana“ se na županijskoj i lokalnoj razini provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra.

 20161118 102840 ddbe prva prva    20161118 101348 web dd dd