Dođite u subotu, 10. prosinca 2016. u Gradsku knjižnicu Zadar i saznajte sve o postupcima prijave, smještaju i financiranju studija u Velikoj Britaniji, Danskoj, Švedskoj i Nizozemskoj, te radu u SAD-u preko ljeta. Obrazovni savjetnici Integral Edukacijskih Programa održat će besplatnu prezentaciju pod nazivom "Studij u inozemstvu/Work and Travel USA" za sve učenike, studente i njihove roditelje,i to s početkom u 11:00 sati.

15219383 1075476709237164 8811954175980667398 n

Prezentacija "Studij u inozemstvu/Work and Travel USA" pružit će više informacija o mogućnosti obrazovanja naših učenika i studenata u inozemstvu. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže i iskoriste svoju priliku te se informiraju o studijima u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Danskoj, Švedskoj te radu preko ljeta u SAD-u.

U pogledu uspješnog upisa na željeni studij u navedenim zemljama, Integral preporučuje pravovremeni odabir studija i ranu prijavu. Rok za većinu studija u Velikoj Britaniji je 15. siječnja, za Dansku 15. ožujka, za Švedsku do 1. travnja, a za Nizozemsku 1. svibnja. Do tada, svaki budući student mora odabrati željene studije i predati dokumentaciju potrebnu za upis.

Prema Integralu u 2016. godini broj prijavljenih studenata za EU porastao je čak za 35%. Očekuje se da će se rast nastaviti i ove godine, uzevši u obzir da su svi uvjeti, među njima i sredstva za financiranje njihovog studija, zagarantirani za upis u rujnu 2017. godine. Školarina za preddiplomski i diplomski studij u Švedskoj i Danskoj je besplatna za EU studente. U Nizozemskoj i Velikoj Britaniji školarina se plaća – na državnim sveučilištima snižena je cijena školarine za EU studente - u Nizozemskoj je to 2,006 eura godišnje a u Velikoj Britaniji 9,250 funti godišnje za preddiplomski studij, s tim da obje zemlje nude mogućnost uzimanja zajma za pokrivanje školarine.

"Internacionalni studenti imaju značajan doprinos za britanska sveučilišta stoga želimo da oni i dalje studiraju na našim sveučilištima“ kaže poruka britanske Vlade. Svake godine britanska agencija za studentske zajmove odobrava zajam u iznosu od 9,250 funti EU studentima za preddiplomske studije, što pokriva čitavu školarinu i omogućuje im studij na britanskim sveučilištima. Zajam se temelji na preferencijalnim uvjetima, a vraća se tek kada student diplomira, zaposli se i njegova plaća dosegne određenu razinu. Hrvatski studenti koji se prijavljuju za studij na britanskim sveučilištima za akademsku godinu 2017./2018. će imati puni pristup sredstvima za financiranje obrazovanja i to za cijelo razdoblje studija. Ova odluka se primjenjuje bez obzira na to što je Britanija odlučila napustiti EU. Prema Integralu, više od 95% hrvatskih studenata koji studiraju u Velikoj Britaniji uživaju u povlasticama studentskog zajma.

Program Work and Travel USA već postoji u Hrvatskoj već niz godina te je prošlo ljeto preko 500 mladih otišlo raditi u Sjedinjene Američke Države. Uvjet je da su prijavitelji studenti te da odlaze raditi preko ljeta studentske poslove u SAD i mogu birati između 2 opcije – sami nalaze posao ili im Integral nalazi posao preko naše partnerske agencije CIEE koja ja najveća agencija za zapošljavanje mladih u SAD-u. Integral pomaže u svakom dijelu prijave – od traženja posla, ispunjavanja DS-2019 obrasca koji je neophodan za legalan rad u SAD-u, prijave za vizu, pronalaska avionske karte i priprema za odlazak.

Za sve dodatne informacije posjetite web: http://www.integraledu.hr i Facebook stranicu: http://www.facebook.com/IntegralEdu.hr