Povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih Udruga CINAZ, u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Zadar(EDIC Zadar) i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, organizira predavanje s mladima na temu „Demokracija i ja“. U ovoj aktivnosti stavlja se poseban naglasak na važnost korištenja svog glasa u demokratskom procesu nadolazećih izbora, i to prvi put kada ostvaruju svoje glasačko pravo. Predavanje će se u istoimenoj školi održati 3.5.2019. s početkom u 15:40h. pod nazivom "Dijalog s mladima: Demokracija i ja“.

Europski tjedan mladih Demokracija i ja! 2019.

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine.

Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.

Europski tjedan mladih Demokracija i ja! 2019.

Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Mladi ljudi, koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih, mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.


Ova aktivnost odvija se u sklopu Eurodesk aktivnosti Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ. Više o Eurodesku na www.eurodesk.eu.

 

#UdrugaCINAZ #EdicZadar #YouthWeek #DemocracyAndMe #ThisTimeImVoting #EUelections2019 #eurodeskhrvatska #ampeu #ovajputglasam