U sklopu Europskog tjedna mladih koji se obilježava od 24. do 30 svibnja 2021. udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator organizira dvije informativne i promotivne aktivnosti.

Prva aktivnost je održavanje predavanja u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru u suradnji sa agencijom Integral Edukacijski Programi iz Zagreba. Webinar „"Pripreme za studij – zašto započeti već u trećem razredu?" namijenjen je učenicima trećeg razreda koji još uvijek žele prijaviti neki studij (ili pauzirati godinu) a kroz prezentaciju će im se pružiti savjeti zašto krenuti ranije razmišljati o studiju, što sve treba pripremiti, druge mogućnosti (aktivnosti kroz ljeto – učenje jezika, radionice i slično) uz kraći pregled država, rokova, studija. Svim zainteresiranim učenicima će se ponuditi i besplatno individualno savjetovanje poslije predavanja a dobit će i prigodne promotivne materijale od Eurodeska i Agencije za mobilnost i programe EU.

Druga aktivnost je nagradni Eurodesk „online“ kviz u kojem svi sudionici koji točno odgovore na sva pitanja ulaze u izvlačenje 5 nagrada:

  1. Sivi ruksak (za laptop, tablet)
  2. „Time to move“ platneni ruksak s notesom
  3. Kartaška igra "Time to move" na engleskom jeziku
  4. Kišobran s blokom i fasciklom
  5. "Biljkoborci za solidarnost" (posuda sa zemljom i sjeme bosiljka s uputstvom za uporabu)

Nagradna igra traje zaključno s nedjeljom 30.5.2021. a dostupna je na: https://bit.ly/2RHLbH9 i na  facebook stranici udruge CINAZ . Dobitnici će se birati u ponedjeljak 31.5. preko random.org, a isti dan ćemo objaviti popis petero sretnih dobitnika. Pomoć za kviz možete potražiti na: www.mobilnost.hr, www.europskesnagesolidarnosti.hr, Europski portal za mlade: https://europa.eu/youth/week_hr 

Europski tjedan mladih održava se od 24. do 30. svibnja 2021., a riječ je o europskoj manifestaciji kojom se svake dvije godine mladima ukazuje na brojne mogućnosti koje im se pružaju u okviru programa Europske unije - Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i Eurodesk. Uz slogan "Naša budućnost u našim rukama" svrha je potaknuti mlade na vlastito osnaživanje i razvoj, stjecanje vještina, učenje, nova iskustva, ali i aktivnije uključivanje u društvene procese, stvaranje uključivijeg i ekološki održivog društva. Aktivnosti za mlade provodi Eurodesk mreža, a više o aktivnostima i kada se događaju dostupno je na mrežnoj stranici Europskog tjedna mladih.