Kvalitetan diplomski studij prilika je za nadogradnju stečenoga znanja i vještina s preddiplomskog studija, kao i karijerno profiliranje te usmjeravanje prema željenoj profesiji. Sveučilišta u inozemstvu nude raznolik izbor diplomskih studija na engleskom jeziku, a dvogodišnji studiji i mogućnost stručne prakse ili razmjene na partnerskim institucijama. Iako je uvriježeno mišljenje da je obrazovanje na najboljim sveučilištima u inozemstvu nedostižno, brojne države i sveučilišta nude financijske olakšice, stipendije, ali i besplatno obrazovanje za međunarodne studente. Unatoč tome što mnogi sumnjaju u svoje jezične vještine, studenti iz Hrvatske ostvaruju zavidne rezultate na studijima u inozemstvu, a razina poznavanja jezika Uz to, opcije su brojne, što omogućuje usmjeravanje u željenom smjeru, u bilo kojem području interesa.

 Zašto je upis vrhunskog diplomskog prvi korak prema uspješnom karijernom ostvarenju?

  1. Život i obrazovanje u multikulturalnom okruženju korisni su za osobni i profesionalni razvoj.
  2. Mogućnost praktične primjene znanja tijekom studija, međunarodno radno iskustvo, stjecanje vještina potrebnih za poslovni sektor te vrijednih crtica u životopisu otvaraju vrata prema željenim poslovnim prilikama i pozicijama.
  3. Diploma s međunarodno priznatih i cijenjenih sveučilišta ističe pojedince iz mase.
  4. Prilike za profesionalnim ostvarenjem u međunarodnom okruženju prilike su za ostvarenjem u bilo kojoj industriji te podloga za uspješnu profesionalnu budućnost.
  5. Mogućnost umrežavanja na međunarodnoj razini najvrjedniji je alat u modernom poslovnom svijetu.

 Sveučilišta u inozemstvu prate model obrazovanja koji studentima, uz kvalitetnu teorijsku podlogu, omogućuje brojne prilike za praktičnom primjenom znanja, praksama, razmjenama te radnim iskustvom. Na ovaj način studenti imaju cjelovito internacionalno iskustvo koje uključuje najbolje moguće obrazovanje, iskustvo koje se cijeni u poslovnom sektoru, međunarodne kontakte te razvijene vještine poslovne komunikacije s različitim kulturama.

 Informiranje o obrazovanju lakše je no ikad 

 Integral Edukacijski Programi agencija je za obrazovanje u inozemstvu čiji je zadatak, na temelju želja, ambicija i rezultata studenata, predstaviti im i informirati ih o najboljim opcijama za nastavak njihovog obrazovanja u inozemstvu. Svi njihovi informativni događaji, kao i konzultacije na kojima studenti mogu saznati sve što ih zanima, besplatni su!

Želite saznati više o diplomskim studijima u inozemstvu? Pridružite se virtualnom događaju Master's degree abroad 16. veljače od 15 do 18 sati i informirajte se besplatno. Razgovarajte s obrazovnim savjetnicima agencije IntegralEdu i upoznajte predstavnike popularnih sveučilišta iz Nizozemske, Belgije, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Španjolske i Švicarske. Osim korisnih informacija, prijavom na događaj svi studenti ostvaruju pravo na jednu besplatnu prijavu na diplomski studij na partnerskim institucijama agencije IntegralEdu.

 Prijava za partnerske institucije uključuje:
•    mentoriranje i individualiziran pristup prilikom odabira odgovarajućeg studija i sveučilišta,
•    cjelokupni proces prijave na jedan studijski program,
•    upute za pripremu motivacijskog pisma i životopisa potrebnih za prijavu,
•    jedan prepravak svih dokumenata,
•    finalni pregled cjelokupne dokumentacije.

 Više o financijskom aspektu

Često pitanje koje studenti postavljaju jest kako dobiti stipendiju ili neki drugi oblik financijske pomoći koji će im omogućiti upis željenog studija. Financijska pomoć pruža se u različitim oblicima – stipendije, studentski krediti, zajmovi, dodatni financijski poticaji. Tako, primjerice, dva najbolja obrazovna sustava u Europi, ona u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, nude brojne financijske pogodnosti za međunarodne studente. I nakon Brexita, brojna britanska sveučilišta zadržala su stare cijene školarina te nude stipendije koje daju studentima iz Hrvatske priliku za upis prestižnih studijskih programa.

Nizozemska, s druge strane, najpopularnija je studentska destinacija zbog omjera cijene i kvalitete obrazovanja – školarine su podređene studentskim mogućnostima, studenti mogu podići zajmove, ali i raditi neograničeno te na temelju toga ostvariti nepovratnu financijsku pomoć od države!

 Važno je spomenuti i Italiju koju karakteriziraju niske cijene školarina, kao i mogućnost rada uz studij, što uvelike olakšava život u inozemstvu, ali i otvara mogućnosti za konkretnim radnim iskustvom u željenom području.

 Više od 10 tisuća studenata iz Hrvatske koji trenutno studiraju u inozemstvu potvrđuje kako ne smijete ignorirati svoje ambicije i želju za iskustvom koje uključuje vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo i multikulturalno okruženje. Više informacija o samim sveučilištima u navedenim državama te studijskim programima koji odgovaraju vašim interesima saznajte na događaju 16. veljače!

 

Članak je napisan u sklopu suradnje udruge CINAZ i agencije IntegralEdu i kao online informativna aktivnost u sklopu provedbe programa Eurodesk udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.