Predstavljanje Time to move kampanje i ESS-a te predavanje "ESS i Volontiranje - moje iskustvo"

U suradnji s našim kolegama iz Udruge Carpe Diem iz Karlovca 11.10.2023. proveli smo prvu od dvije edukativne aktivnosti u Gimnaziji Jurja Barakovića s ciljem promocije "Time to Move" kampanje i pružanja informacija o raznovrsnim mogućnostima koje ona pruža. Na prvi dan, naše kolegice iz Udruge Carpe Diem su predstavile učenicima drugog i četvrtog razreda pojmove Europskih snaga solidarnosti, volontiranja i uputili ih o tome kako se prijaviti te iskoristiti brojne fascinantne prilike koje su im dostupne putem ove kampanje. Ova aktivnost je imala za cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u projektima solidarnosti i volonterizma te im pružiti informacije i motivaciju za sudjelovanje u kampanji "Time to Move."

Sljedeći dan, 12.10.2023., proveli smo dugu od dvije edukativne aktivnosti u Gimnaziji Jurja Barakovića. Učenicima drugog razreda održana je inspirativna prezentacija i predavanje od strane volonterke iz Udruge Carpe Diem, koja dolazi iz Turske. Ova volonterka je podijelila svoju osobnu priču te detaljno predstavila volontiranje kao aktivnost, istaknuvši različite opcije dostupne mladima. Također, pružila je korisne smjernice o tome kako se prijaviti za volontiranje i odgovorila na brojna pitanja koja su se odnosila na njezino predavanje, kampanju "Time to Move" te Europske snage solidarnosti.

   
    

 

Predavanje o Work&Travel USA programu

25.10.2023. u Studentskom klubu Sveučilišta u Zadru - Božo Lerotić u sklopu Time to Move kampanje organizirali smo Work&Travel USA predavanju u suradnji sa sjajnom agencijom IntegralEdu iz Zagreba na kojem smo studentima predstavili Eurodesk, što je to Time to move kampanja te nakon toga predali podij kolegama iz Zagreba da predstave Work&Travel program. Studenti su se okupili kako bi saznali sve tajne ovog nevjerojatnog programa, čuli priče iz prve ruke te postavljani brojna pitanja. Ovo nije bilo obično predavanje - ovo je bila prava riznica informacija, inspiracije i entuzijazma. Saznali smo o nevjerojatnim avanturama, čuli odlične savjete i nevjerojatne priče.

       

 

Okusi Europe: Kulinarska Avantura

Tijekom mjeseca listopada organizirali smo natječaj za mlade ljubitelje kulinarske umjetnosti. Sudionici je zadatak bio da odabiru europsku zemlju, pripreme autentično jelo te zemlje, istraže njegovu povijest i tradiciju, te podijele svoje iskustvo i priče putem fotografija i tekstova, a najbolja prijava je bila i nagrađena. Ova aktivnost se provodila u sklopu europske kampanje "Time to Move" s ciljem poticanja mladih na aktivno upoznavanje Europe i njezinih mnogobrojnih mogućnosti, uključujući volontiranje, stipendije i razmjene mladih. Također, kulinarska avantura je dodatno obogatila razumijevanje europske raznolikosti kroz praktično iskustvo i interaktivno učenje, potičući sudionike da istraže različite kulture kroz hranu.