Uzbudljive radionice pod nazivom "Radionica izrade promo materijala" i "Radionica brendiranja" završile su jučer kao druga faza projekta "Mali poduzetnici"! 
Vođene su od strane profesorice Sandre Bijelić Pajović, stručnjakinje s bogatim iskustvom u ekonomiji i vođenju učeničkih zadruga.
 
Cilj ovih aktivnosti bio je osnaživanje učenika u području poduzetništva kroz izradu promidžbenog materijala i deklaracija za proizvode učeničkih zadruga. Kroz metode grupnog rada, učenici su stvarali dizajn etiketa s naglaskom na ekološku ambalažu, promovirajući proizvode svojih zadruga.
  
 
Projekt "Mali poduzetnici" predstavlja nastavak uspješnih inicijativa s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija djece i mladih iz šest odgojno-obrazovnih ustanova na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Glavni fokus projekta usmjeren je na osnivanje i osnaživanje učeničkih zadruga. Ciljana skupina uključuje 206 djece i mladih s područja grada Zadra, Dugog otoka, Grada Benkovca i Grada Knina. Ostvarenje ciljeva projekta planira se kroz raznolike aktivnosti poput edukativnih radionica o poduzetništvu, kreativnih radionica, predstavljanja učeničkih zadruga na manifestaciji "Dan malih poduzetnika" u Zadru te terenskih posjeta Poduzetničkom inkubatoru u Zadru. 

Ovaj značajan projekt dobio je financijsku podršku od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024.

Sudjelujući u aktivnostima unutar projekta Mali poduzetnici, škole poput OŠ Šime Budinić, OŠ Š.Kožičića Benje Zadar, OŠ Zadarski otoci, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Benkovac i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin postaju epicentri inovacija i poduzetničke energije! Nadamo se da ćete nam se pridružiti na sljedećoj aktivnosti - manifestaciji "Dan malih poduzetnika", koja će se održati 23.3. na Narodnom trgu!