U siječnju 2024. godine, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ s ponosom najavljuje početak provedbe svog  projekta - Info centar za mlade Zadar koji se provodi uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Zadar. Info centar za mlade Zadar ima za cilj informirati, savjetovati i educirati mlade od 15 do 30 godina na području grada Zadra i Zadarske županije, prepoznajući važnost kvalitetnog informiranja mladih. 

Rad Info centra za mlade uključuje individualni rad s korisnikom (osobni dolazak, digitalna komunikacija) i organizirane grupne aktivnosti. Program Info centra i područja informiranja su u skladu s Nacionalnim programom za mlade i Planom implementacije Garancije za mlade. Info centar surađuje s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima te uključuje volontere u svoj rad. 

Ovim projektom udruga CINAZ s partnerom Gradskom knjižnicom Zadar želi nastaviti sa profesionalizacijom informativnog rada s mladima i odgovarati na potrebe mladih u lokalnoj zajednici.

Info centar za mlade otvoren je radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 14h za sve posjetitelje (Andrije Medulića 2, 2.kat) koji žele fizički oblik informiranja uz stručnu podršku, a nudi i individualno informiranje i informativnu podršku mladima putem digitalnih komunikacijskih kanala (email, telefon, društvene mreže, digitalne platforme) u dogovoru s korisnikom i terenske oblike informiranja mladih. Info centar je otvoren za sve mlade ljude bez izuzetka. 

 

ZAŠTO JE INFORMIRANJE MLADIH BITNO?

 Informiranje i savjetovanje mladih polazi od prava mladih na potpunu i pouzdanu informaciju koja je priznata u mnogim najvažnijim europskim dokumentima i rezolucijama Vijeća EU-a. Ovo područje rada s mladima iznimno je važno za osobni i profesionalni razvoj mlade osobe. Kvalitetna informacija pomaže mladima u donošenju važnih odluka, potiče njihovu samostalnost, pomaže na njihovom putu prema odrastanju, potiče njihovo kritičko mišljenje, digitalne i medijske kompetencije te aktivno sudjelovanje u društvu. 

 

ŠTO NUDI INFO CENTAR ZA MLADE ZADAR?

 Projekt će poboljšati kvalitetu života mladih na području gdje takva usluga nije bila do sada dovoljno razvijena. Kroz različite aktivnosti, mladi će imati priliku stjecati kompetencije, razvijati vještine i znanja te unaprijediti svoju konkurentnost na tržištu rada. Osim toga, potiče se aktivno sudjelovanje mladih u europskim programima mobilnosti i volontiranja, uključujući Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. 

 

AKTIVNOSTI INFO CENTRA ZA MLADE ZADAR:

Unutar provedbe projekta, mladi će imati priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama i predavanjima, poput radionica o financijskoj pismenosti, radionica za razvoj poduzetništva, radionice vještine poslovne komunikacije, predavanja o mogućnostima studiranja u inozemstvu, radionice za unapređenje mentalnog zdravlja, informativnih kampanja, javnih akcija, putopisnog predavanja, radionice recikliranja i mnogih drugih. Ove edukativne aktivnosti osmišljene su s ciljem poticanja raznolikog osobnog i profesionalnog razvoja mladih, pružajući im alate i znanja koja će im koristiti u budućnosti.

 

Projekt Info centar za mlade Zadar donosi stručan pristup podršci mladima u Zadarskoj županiji, stvarajući most između informacija, obrazovanja i društvenog angažmana. Uključite se i budite dio pozitivnih promjena u zajednici. Zajedno gradimo bolju budućnost mladih!

Za dodatne informacije javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te zapratite društvene mreže Udruge CINAZ na kojima ćete moći dobiti sve informacije i obavijesti o nadolazećim aktivnosti i kako se prijaviti na njih - https://www.facebook.com/InfoCentarZaMladeZadar/  / https://www.instagram.com/udrugacinaz/

 Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.