U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih 2024., Udruga CINAZ iz Zadra organizira niz aktivnosti usmjerenih na informiranje, educiranje i poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u europskim inicijativama i procesima. U suradnji s različitim partnerima, udruga će održati predavanja, prezentacije i javne informativne akcije s ciljem pružanja relevantnih informacija i poticaja za osobni i profesionalni razvoj mladih.1. "Predstavljanje EU mogućnosti i inicijativa za mlade" Datum: 11.4.2024. Mjesto: Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana, 16h

U suradnji s agencijom Integral Edukacijski Programi iz Zagreba, Udruga CINAZ organizira predstavljanje jezičnih kampova i tečajeva stranih jezika u inozemstvu. Kroz kratko predavanje, mladima će se približiti rad Udruge CINAZ kao Eurodesk Multiplikatora te informirati o programima poput Erasmus+, Europske snage solidarnosti i Eurodeska.

2. Info karavana: Predstavljanje EU mogućnosti i inicijativa za mlade Datum: 19.4.2024. Mjesto: Gradska knjižnica Zadar, Odjel za mlade, 11h

Ova aktivnost pružit će mladima uvid u raznolike mogućnosti programa poput Erasmus+, Europske snage solidarnosti i Eurodesk. Kroz interaktivnu prezentaciju, mladi će dobiti informacije o tome kako Eurodesk može biti saveznik u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju.

3. "Informiranje o Izborima za Europski parlament" Datum: 26.4.2024. Mjesto: Gimnazija Jurja Barakovića, 13.10h

Udruga CINAZ i Europe direct Zadar (EDIC) će održati predavanje za maturante Gimnazije Jurja Barakovića o Europskoj uniji, EU parlamentarnim izborima i ulozi Europskog parlamenta. Cilj je educirati mlade o političkom procesu EU te potaknuti njihovo sudjelovanje u demokratskim procesima.


4. Eurodesk Info dan
Datum: 22.4.2024. Mjesto: Sveučilište u Zadru i Studentski klub Božo Lerotić

Ova javna informativna akcija obuhvatit će podjelu informativnih materijala o Eurodesku, Europskim snagama solidarnosti i Erasmus+ programima. Mladi volonteri će aktivno sudjelovati u akciji kako bi što bolje informirali mlade studentske populacije o radu Eurodesk multiplikatora i Udruge CINAZ.

Kroz ove aktivnosti, Udruga CINAZ nastoji potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u europskim inicijativama te im pružiti potrebne informacije i resurse za njihov osobni i profesionalni razvoj. Očekuje se da će ove aktivnosti doprinijeti jačanju svijesti mladih o njihovoj ulozi u izgradnji bolje budućnosti za sebe i svoju zajednicu.