Započeli smo s provedbom aktivnosti terenskog posjeta Poduzetničkom inkubatoru u Zadru u sklopu projekta "Mali poduzetnici". Učenici OŠ Petar Lorini Sali i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin su prvi imali jedinstvenu priliku uroniti u svijet poduzetništva kroz terenske posjete Poduzetničkom inkubatoru.
Vođeni entuzijazmom voditeljice Dubravke Meštrović, učenici su s radoznalošću istraživali sve nijanse truda i kreativnosti koje stoje iza uspješnih poduzetničkih pothvata.

 

Atmosfera koja je obavijala prostor Inkubatora bila je puna uzbuđenja i inspiracije, od samog trenutka dolaska. Učenici su s velikim interesom pratili prezentacije i imali priliku obići različite radne prostore, gdje su se susreli s realnošću poduzetničkog svijeta - od prvih zamisli do konačne realizacije.No, ono što je možda najviše dirnulo učenike bile su priče lokalnih poduzetnika. Ti iskreni i inspirativni razgovori otvorili su prozor u svijet stvarnih izazova i uspjeha koje nosi poduzetništvo. Učenici su imali priliku čuti o počecima, o preprekama koje su morali savladati te o radostima koje dolaze s ostvarenjem svojih ciljeva.

Cilj ovih posjeta bio je ne samo pružiti učenicima teorijsko znanje o poduzetništvu, već ih motivirati i inspirirati za vlastite poduzetničke pothvate u budućnosti. Upoznavanje s lokalnim poduzetnicima pružilo je učenicima priliku da shvate da je poduzetništvo mnogo više od posla - to je način života, koji zahtijeva predanost, upornost i kreativnost.

Ova iskustva su ne samo obogaćujuća za učenike, već i za lokalnu zajednicu koja ima priliku vidjeti kako se mladi inspiriraju i oblikuju svoju budućnost.
Zahvaljujemo se svima koji su omogućili ove nezaboravne posjete i podržali razvoj poduzetničkog duha među mladima. Neka ova iskustva budu temelj za nove generacije poduzetnika koji će oblikovati našu budućnost.