Terenske posjete poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. u Zadru zatvorili su učenici iz OŠ Murterski škoji s otoka Murtera u petak, 3.lipnja. Bila je to osma školska grupa, a sveukupno su sudjelovale dvije srednje i šest osnovnih škola, partnerskih organizacija u projektu „Mali poduzetnici“: OŠ Šime Budinić, OŠ Valentin Klarin Preko, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Ivan Goran Kovačić Lišane Ostrovičke, OŠ Murterski škoji, OŠ Dr.Franje Tuđmana Knin, Srednja škola Obrovac i Ekonomsko- birotehnička i trgovačka škola Zadar. 

Učenici su se prilikom terenskog posjeta upoznali s radom poduzetničkog inkubatora, poslovnim planom poduzetnika korisnika i s izravnim iskustvima lokalnih poduzetnika.

Zahvaljujemo se poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. i njihovom timu za doprinos projektu razvijanja poduzetničkih kompetencija djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije posebice voditeljici Ani Odvitović na stručnom vodstvu i na uloženom trudu.

I za kraju zahvaljujemo se svim lokalnim poduzetnicima u poduzetničkom inkubatoru koji su primili učenike i prenijeli im svoje iskustvo poslovanja, a među njima su Smart Water d.o.o., FER Projekt d.o.o., restauratorica Kristina Dvornik, Zona Plus, Pavičić d.o.o, Word Nerd, itd.

Projekt Mali poduzetnici provodi se uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u šk.god. 2021./2022.

 

Poduzetnički inkubator


CINAZ je na Trgu Petra Zoranića u Zadru na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se održala 26.svibanj 2022. predstavljao projekt "Mali poduzetnici" i edukativnu brošuru "Plasman proizvoda na tržište". Domaćin smotre je bila srednja škola Stanka Ožanića u Zadru, lokalna podružnica HUUZ-a i suradnik u projektu "Mali poduzetnici".

Cilj brošure je unaprijediti znanja učenika o marketingu, brendiranju i osnovama financijske pismenosti kako bi što bolje plasirali svoje proizvode na tržište.

Brošuru su izradili učenici školske zadruge Solidus, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar pod mentorstvom prof. Sandre Bijelić Pajović. Hvala Vam na uloženom trudu i doprinosu projektu!
 

Projektom „Mali poduzetnici“ CINAZ s partnerima želi pridonijeti rješavanju problema slabe razvijenosti poduzetničkih aktivnosti, učeničkih zadruga i kreativnih potencijala djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. 

Edukativnu brošuru „Plasman proizvoda na tržište“ možete preuzeti na mrežnoj poveznici ispod:
Mali_Poduzetnici_PLASMAN_PROIZVODA_web.pdf

Projekt "Mali poduzetnici" provodi se uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u školskoj godini 2021./2022. 

 

Županijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZŽupanijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZŽupanijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZ284476310 671630717275865 8086206522604344871 n

Županijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZ

U sklopu projekta „Mali poduzetnici“ Udruge CINAZ kreirana je edukativna brošura „Plasman proizvoda na tržište“. Cilj brošure je unaprijediti znanja učenika o marketingu, brendiranju i osnovama financijske pismenosti kako bi što bolje plasirali svoje proizvode na tržište. Publikaciju su kreirali učenici učeničke zadruge Solidus iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar zajedno s mentoricom i profesoricom Sandrom Bijelić Pajović.

Projektom „Mali poduzetnici“ CINAZ s partnerima želi pridonijeti rješavanju problema slabe razvijenosti poduzetničkih aktivnosti, učeničkih zadruga i kreativnih potencijala djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Projekt je dobio financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za školsku godinu 2021./2022.

Edukativnu brošuru „Plasman proizvoda na tržište“ možete preuzeti na mrežnoj poveznici: Plasman proizvoda na tržište

 

 

Nakon odrađenih kreativnih radionica, započeli smo s drugom fazom projekta "Mali poduzetnici" u kojem smo ovaj tjedan posjetili Lišane ostrovičke, Sali na Dugom otoku i Preko na otoku Ugljanu gdje smo učenike učili o marketingu, brendiranju i financijskoj pismenosti pod vodstvom profesorice Sandre Bijelić Pajović iz Ekonomsko birotehničke i trgovačke Zadar koja je sa svojim učenicima pripremila edukativnu brošuru na istu temu koju ćemo prezentirati javnosti u tiskanom i digitalnom obliku.
 
 
Mali poduzetnici CINAZUdruga CINAZ Mali poduzetniciUdruga CINAZ Mali poduzetniciUdruga CINAZ Mali poduzetnici
 
 
 
 
 

 

Kvalitetan diplomski studij prilika je za nadogradnju stečenoga znanja i vještina s preddiplomskog studija, kao i karijerno profiliranje te usmjeravanje prema željenoj profesiji. Sveučilišta u inozemstvu nude raznolik izbor diplomskih studija na engleskom jeziku, a dvogodišnji studiji i mogućnost stručne prakse ili razmjene na partnerskim institucijama. Iako je uvriježeno mišljenje da je obrazovanje na najboljim sveučilištima u inozemstvu nedostižno, brojne države i sveučilišta nude financijske olakšice, stipendije, ali i besplatno obrazovanje za međunarodne studente. Unatoč tome što mnogi sumnjaju u svoje jezične vještine, studenti iz Hrvatske ostvaruju zavidne rezultate na studijima u inozemstvu, a razina poznavanja jezika Uz to, opcije su brojne, što omogućuje usmjeravanje u željenom smjeru, u bilo kojem području interesa.

 Zašto je upis vrhunskog diplomskog prvi korak prema uspješnom karijernom ostvarenju?

  1. Život i obrazovanje u multikulturalnom okruženju korisni su za osobni i profesionalni razvoj.
  2. Mogućnost praktične primjene znanja tijekom studija, međunarodno radno iskustvo, stjecanje vještina potrebnih za poslovni sektor te vrijednih crtica u životopisu otvaraju vrata prema željenim poslovnim prilikama i pozicijama.
  3. Diploma s međunarodno priznatih i cijenjenih sveučilišta ističe pojedince iz mase.
  4. Prilike za profesionalnim ostvarenjem u međunarodnom okruženju prilike su za ostvarenjem u bilo kojoj industriji te podloga za uspješnu profesionalnu budućnost.
  5. Mogućnost umrežavanja na međunarodnoj razini najvrjedniji je alat u modernom poslovnom svijetu.

 Sveučilišta u inozemstvu prate model obrazovanja koji studentima, uz kvalitetnu teorijsku podlogu, omogućuje brojne prilike za praktičnom primjenom znanja, praksama, razmjenama te radnim iskustvom. Na ovaj način studenti imaju cjelovito internacionalno iskustvo koje uključuje najbolje moguće obrazovanje, iskustvo koje se cijeni u poslovnom sektoru, međunarodne kontakte te razvijene vještine poslovne komunikacije s različitim kulturama.

 Informiranje o obrazovanju lakše je no ikad 

 Integral Edukacijski Programi agencija je za obrazovanje u inozemstvu čiji je zadatak, na temelju želja, ambicija i rezultata studenata, predstaviti im i informirati ih o najboljim opcijama za nastavak njihovog obrazovanja u inozemstvu. Svi njihovi informativni događaji, kao i konzultacije na kojima studenti mogu saznati sve što ih zanima, besplatni su!

Želite saznati više o diplomskim studijima u inozemstvu? Pridružite se virtualnom događaju Master's degree abroad 16. veljače od 15 do 18 sati i informirajte se besplatno. Razgovarajte s obrazovnim savjetnicima agencije IntegralEdu i upoznajte predstavnike popularnih sveučilišta iz Nizozemske, Belgije, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Španjolske i Švicarske. Osim korisnih informacija, prijavom na događaj svi studenti ostvaruju pravo na jednu besplatnu prijavu na diplomski studij na partnerskim institucijama agencije IntegralEdu.

 Prijava za partnerske institucije uključuje:
•    mentoriranje i individualiziran pristup prilikom odabira odgovarajućeg studija i sveučilišta,
•    cjelokupni proces prijave na jedan studijski program,
•    upute za pripremu motivacijskog pisma i životopisa potrebnih za prijavu,
•    jedan prepravak svih dokumenata,
•    finalni pregled cjelokupne dokumentacije.

 Više o financijskom aspektu

Često pitanje koje studenti postavljaju jest kako dobiti stipendiju ili neki drugi oblik financijske pomoći koji će im omogućiti upis željenog studija. Financijska pomoć pruža se u različitim oblicima – stipendije, studentski krediti, zajmovi, dodatni financijski poticaji. Tako, primjerice, dva najbolja obrazovna sustava u Europi, ona u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, nude brojne financijske pogodnosti za međunarodne studente. I nakon Brexita, brojna britanska sveučilišta zadržala su stare cijene školarina te nude stipendije koje daju studentima iz Hrvatske priliku za upis prestižnih studijskih programa.

Nizozemska, s druge strane, najpopularnija je studentska destinacija zbog omjera cijene i kvalitete obrazovanja – školarine su podređene studentskim mogućnostima, studenti mogu podići zajmove, ali i raditi neograničeno te na temelju toga ostvariti nepovratnu financijsku pomoć od države!

 Važno je spomenuti i Italiju koju karakteriziraju niske cijene školarina, kao i mogućnost rada uz studij, što uvelike olakšava život u inozemstvu, ali i otvara mogućnosti za konkretnim radnim iskustvom u željenom području.

 Više od 10 tisuća studenata iz Hrvatske koji trenutno studiraju u inozemstvu potvrđuje kako ne smijete ignorirati svoje ambicije i želju za iskustvom koje uključuje vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo i multikulturalno okruženje. Više informacija o samim sveučilištima u navedenim državama te studijskim programima koji odgovaraju vašim interesima saznajte na događaju 16. veljače!

 

Članak je napisan u sklopu suradnje udruge CINAZ i agencije IntegralEdu i kao online informativna aktivnost u sklopu provedbe programa Eurodesk udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.