Prijavite se na volontersko čitanje slikovnica djeci!

 

 

reading-aloud

 

Još se sjećaš najdraže slikovnice, voliš zvuk svog glasa i dobro se snalaziš s klincima? Prijavi se na volontersko čitanje slikovnica djeci pod nazivom „Mladi čitaju“!

U sklopu nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ Udruga CINAZ i Gradska knjižnica Zadar pozivaju sve mlade i zainteresirane na volontersko čitanje slikovnica djeci. Uvjeti su da imaš između 18 i 29 godina i nešto slobodnog vremena, čitanje je tvoja ljubav i dobro se snalaziš s klincima.

Pridruži se veseloj ekipi! Više informacija i prijave se mogu izvršiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom "Mladi čitaju" ili osobno u klubu mladih Klooz.

 

 

       

                            Silkeborg Production School i CINAZ u razmjeni iskustva

 

Tridesetak učitelja iz organizacije " Silkeborg Production School " su s velikom pažnjom poslušali predstavljanje i prezentaciju o djelovanju i postignućima udruge CINAZ, te predstavlli svoj rad i djelovanje. Na taj su se željeli upoznati sa udrugama u Hrvatskoj koje se bave mladima, kako bi stekli inspiraciju za svoj daljnji rad.

P1050996

Danska škola "Silkeborg Production School" je na zajedničkom druženju s udrugom CINAZ razmjenila vlastita iskustva i probleme iz područja nezaposlenosti i obrazovanja, koje muči i Hrvatsku, s ciljem unaprijeđivanja ovih zajedničkih problema. Organizacija ''Silkeborg Production School" iz Danske bavi se organiziranjem i vođenjem različitih radionica poput dizajna, stolarstva, obrade metala i čelika, medijske radionice, projektni menadžment, radionice kuhanja, i organizacija različitih događanja. Škola djeluje uz vladinu potporu i trenutno ju pohađa oko 170 mladih ljudi, koji se tako dodatno pripremaju i usavršavaju za dodatno obrazovanje ili posao.

Druženje, odnosno predstavljanje i razmjena iskustva danske Silkeborg Production School i udruge CINAZ odvijalo se u Zadru 25. rujna 2013. Silkeborg Production School tražila je neku organizaciju u Hrvatskoj koja ima slične interese, pa su kontaktirali splitsku Infozonu, koja ih im je preporučila udrugu CINAZ. Tako su odabrali udrugu za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, CINAZ, kao jedinu u Hrvatskoj, s ciljem dobivanja i razmjene ideja u rješavanju zajedničkih problema koje muče mlade u Danskoj i Hrvatskoj. Velika nezaposlenost mladih, te stjecanje iskustva i dodatnog obrazovanja, problemi su koje muče ove zemlje.

Jesper Hawsen u ime Silkeborg škole rekao nam je nešto više o programu kojega provode. Program sufinancira država i tako potiče pružanje neformalnog obrazovanja, a time i mogućnost zapošljavanja mladih.Glavni im je cilj da pripreme mlade ljude za dodatno obrazovanje i/ili posao. Uvjeti su da polaznici imaju između 16 i 25 godina, da nemaju predhodno formalno obrazovanje i da su nezaposleni. Njih 65 posto završava program radionica i postaje konkurentno na tržištu rada, te stječu certifikat koji potvrđuje usavršavanje. Nakon ugodnog druženja i razmjene iskustva, učitelji iz Silkeborg Production School obišli su prostorije udruge CINAZ, a nakon toga i grad Zadar.

 

P1060009 1

 

Više o ovoj temi možete također pročitati na našem blogu.

Fotogaleriju možete pogledati i na facebook stranici kluba mladih KLOOZ (ovdje).

 

Udruga CINAZ predstavila projekt "Deset dana bez ekrana" u Osnovnoj školi Pakoštane!

 

DSC00692

 

Udruga CINAZ nastavlja sa svojim projektom „Deset dana bez ekrana“ diljem zadarske županije, a ovaj put se interes proširio i do mjesta Pakoštane. Osnovna škola Pakoštane u Pakoštanima nam se javila za upute i realizaciju ovoga projekta.

Morana Rogić, tajnica i koordinatorica udruge CINAZ i voditeljica projekta, tijekom roditeljskog sastanka koji se održao u utorak, 10. 9. 2013, u 17.30 sati, je roditeljima i djeci četvrtoga razreda Osnovne škole Pakoštane ukratko predstavila ovaj jedinstveni i nacionalno prepoznatljiv projekt udruge CINAZ. Djelatnici škole pružaju veliku podršku u ovome projektu, kojeg namjeravaju uključiti u školski kurikulum za školsku godinu 2013./2014. Također, voditelji projekta, ravnatelj i učitelji napominju koliko je važno selektivno korištenje medija i prevencija suvremene ovisnosti kod djece. Projekt predlaže učenicima apstinenciju svih sadržaja medija s posebnim naglaskom na sadržaje koji nisu obrazovnog karaktera. U sklopu projekta održat će se i medijska radionica „Dekodiranje medijskih sadržaja“. Projektom bi se trebala poboljšati komunikacija među učenicima i između roditelja i djece. Također se razvija kritički stav prema pojedinim medijskim sadržajima, ali i potiče djecu na kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Voditelji projekta očekuju da će se što veći broj roditelja i djece uključiti u ovaj hvalevrijedan projekt!

DSC00697

DSC00694

 

 

Udruga CINAZ se ove godine prvi put uključuje u nacionalnu kampanju "Hrvatska volontira!". U ovoj javnoj manifestaciji koja se održava 21. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani pojedinci, organizacije civilnog društva, institucije i tvrtke. 

gallery-wide-new-1334847614 933

Hrvatska mreža volonterskih centara već treću godinu za redom organizira manifstaciju "Hrvatska volontira!", a udruga CINAZ se ove godine toj manifestaciji priključuje po prvi puta. Ovom javnom manifestacijom se želi ukazati na značaj volontiranja, a sudjelovanje na manifestaciji otvoreno je za sve u Republici Hrvatskoj. Tom prilikom udruga CINAZ traži troje volontera da se priključe ovoj manifestaciji, koja se simbolično održava na Međunarodni dan mira (21. 9.), i zajedno s nama budu promicatelji vrijednosti volonterstva.

Volonterske aktivnosti odvijat će se u prostorijama udruge CINAZ od 15.00 - 19.00 sati. Volonterski poslovi će biti vezani za preuređenje prostorija udruge CINAZ i kluba mladih KLOOZ. Zainteresirani svoje prijave mogu prijaviti u Volonterski centar Zadar na broj telefona: 023/ 250 830, ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka, 13. rujna 2013. godine.

Provedite s nama taj dan u obilježavanju dana volonterstva, čekamo Vas!

 

Kratkometražni film, kojeg su snimili polaznici filmske radionice "The FILM itself" voditelja Erika Lončara u klubu mladih KLOOZ, ušao je u natjecanje za najbolji film na MojFilm Festival u Umagu. Festival će se održati 14. i 15. rujna ove godine, a ime filma je "Posljednja cigareta". Premijera filma "Posljednja cigareta" u Zadru najavljuje se za jesen, a očekuje se da će film biti prikazan i  na ostalim festivalima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Čestitke svim polaznicima ove filmske radionice!

 

 

*/ Klub mladih KLOOZ je projekt kojeg je odobrilo Ministarstvo socijane politike i mladih 2012. godine.