Informirajte se o mogućnostima stjecanja radnog iskustva u SAD-u i obrazovanja u inozemstvu

U sklopu “Time to Move” kampanje, Udruga CINAZ i agencija Integral Edukacijski Programi organiziraju informativne prezentacije i konzultacije na kojima će mladima predstaviti mogućnosti obrazovanja u inozemstvu, američki program kulturne razmjene “Work and Travel USA” te “Internship USA”. Informativna prezentacija o programima “Work and Travel USA” i “Internship USA” održat će se u četvrtak, 21.10. u 13 sati na Sveučilištu u Zadru, Odjel za psihologiju, a informativna prezentacija o mogućnostima obrazovanja u inozemstvu u Srednjoj školi Biograd namijenjena učenicima dva četvrta razreda u petak, 22.10. od 11.10 do 12.35.

Tijekom ova dana, 21.10. i 22.10.  u prostorijama Udruge CINAZ (Andrije Medulića 2, 2.kat, iznad blagajne Obale i lučice) održat će se i individualno savjetovanje za sve zainteresirane za ove programe u vremenskom periodu od 14:00 do 16:30h. Sudjelovanje na informativnim konzultacijama s obrazovnim savjetnicima u potpunosti je besplatno, a registracija je moguća na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3BBeygi

1. "Work and Travel USA" i "Internship USA" konzultacije s obrazovnim savjetnikom:

  • četvrtak, 21.10. od 14:00 do 16:30, udruga CINAZ

Work and Travel USA program idealna je prilika za odlazak u SAD, upoznavanje nove kulture, stvaranje široke mreže međunarodnih poznanstava i radnih vještina, usavršavanje jezika, ali i prilika za impresivnu ljetnu zaradu koja omogućuje putovanje na sve američke destinacije iz snova.

Internship USA prilika je za 14 mjeseci u SAD-u i relevantno radno iskustvo u području karijernog interesa odmah nakon završenog visokog obrazovanja.

2. Sve o studiju u inozemstvu konzultacije s obrazovnim savjetnikom:

  • petak, 21.10. od 14:00 do 16:30, udruga CINAZ

Na konzultacijama možete saznati sve o najboljim obrazovnim sustavima u Europi, cijenjenim sveučilištima i inovativnim studijskim programima. Također, kroz predstavljanje uvjeta za upis te financijskog aspekta studiranja u inozemstvu, školarina, stipendija te troškova života i smještaja, moći će uvidjeti kako obrazovanje na najboljim europskim sveučilištima nije nedostižno!

 

Time to Move kampanja posvećena međunarodnim prilikama za mlade

Tijekom listopada, u sklopu “Time to Move” kampanje koju provodi Eurodesk, organiziraju se brojne online i fizičke aktivnosti za mlade koji imaju priliku razgovarati sa stručnjacima te saznati sve informacije o obrazovnim ili karijernim prilikama u inozemstvu.

Studij u inozemstvu? Kulturna razmjena Work and Travel USA? Relevantno radno iskustvo u Americi? Studentska razmjena ili volontiranje u inozemstvu? Samo su neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor u sklopu informativnih sadržaja “Time to Move” kampanje koju obilježava udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator. Više informacija o kampanji možete doznati na: www.timetomove.eurodesk.eu

 

 
Održana radionica posvećena mentalnom zdravlju mladih!
 
Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10.listopada) i Eurodeskove kampanje "Time to move" održali smo u Gradskoj Knjižnici Zadar radionicu "Kako brinuti o mentalnom zdravlju? Pitaj psihologa!" u petak 8.listopada s početkom u 17h. Radionica je bila namijenjena mladima od 15 do 30 godina a kreirana je po potrebama mladih na temelju upitnika kojeg su bili ispunili u kojem su postavili pitanja za psihologa s ciljem poboljšanja i očuvanja mentalnog zdravlja.
Besplatnu radionicu je vodila geštalt psihoterapeutkinja i izvanredna profesorica dr.sc. Marina Nekić sa Sveučilišta u Zadru.

Ovom aktivnošću po prvi put smo u sklopu "Time to move" kampanje osim informiranja mladih o prilikama za mobilnost doprinijeli i tematskom fokusu očuvanja mentalnog zdravlja mladih a sudionicima smo podijelili i promotivne materijale.

 

U sklopu Europskog tjedna mladih koji se obilježava od 24. do 30 svibnja 2021. udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator organizira dvije informativne i promotivne aktivnosti.

Prva aktivnost je održavanje predavanja u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru u suradnji sa agencijom Integral Edukacijski Programi iz Zagreba. Webinar „"Pripreme za studij – zašto započeti već u trećem razredu?" namijenjen je učenicima trećeg razreda koji još uvijek žele prijaviti neki studij (ili pauzirati godinu) a kroz prezentaciju će im se pružiti savjeti zašto krenuti ranije razmišljati o studiju, što sve treba pripremiti, druge mogućnosti (aktivnosti kroz ljeto – učenje jezika, radionice i slično) uz kraći pregled država, rokova, studija. Svim zainteresiranim učenicima će se ponuditi i besplatno individualno savjetovanje poslije predavanja a dobit će i prigodne promotivne materijale od Eurodeska i Agencije za mobilnost i programe EU.

Druga aktivnost je nagradni Eurodesk „online“ kviz u kojem svi sudionici koji točno odgovore na sva pitanja ulaze u izvlačenje 5 nagrada:

  1. Sivi ruksak (za laptop, tablet)
  2. „Time to move“ platneni ruksak s notesom
  3. Kartaška igra "Time to move" na engleskom jeziku
  4. Kišobran s blokom i fasciklom
  5. "Biljkoborci za solidarnost" (posuda sa zemljom i sjeme bosiljka s uputstvom za uporabu)

Nagradna igra traje zaključno s nedjeljom 30.5.2021. a dostupna je na: https://bit.ly/2RHLbH9 i na  facebook stranici udruge CINAZ . Dobitnici će se birati u ponedjeljak 31.5. preko random.org, a isti dan ćemo objaviti popis petero sretnih dobitnika. Pomoć za kviz možete potražiti na: www.mobilnost.hr, www.europskesnagesolidarnosti.hr, Europski portal za mlade: https://europa.eu/youth/week_hr 

Europski tjedan mladih održava se od 24. do 30. svibnja 2021., a riječ je o europskoj manifestaciji kojom se svake dvije godine mladima ukazuje na brojne mogućnosti koje im se pružaju u okviru programa Europske unije - Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i Eurodesk. Uz slogan "Naša budućnost u našim rukama" svrha je potaknuti mlade na vlastito osnaživanje i razvoj, stjecanje vještina, učenje, nova iskustva, ali i aktivnije uključivanje u društvene procese, stvaranje uključivijeg i ekološki održivog društva. Aktivnosti za mlade provodi Eurodesk mreža, a više o aktivnostima i kada se događaju dostupno je na mrežnoj stranici Europskog tjedna mladih.

Manifestacija „Dani dobrih veza“ 2021. održana je u srednjoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru!

Cilj manifestacije je bio potaknuti nenasilno rješavanja sukoba i razvijanje asertivnosti u komunikaciji, prevencija nasilja u mladenačkim vezama i zaštita mentalnog zdravlja mladih. Provodi se u suradnji CINAZ-a i Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru od 2015. u srednjim školama Grada Zadra i Zadarske županije.

Cikluse radionica izvode studenti sa Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc.dr. Marine Nekić.

Online radionice koje smo proveli sa učenicima su bile:

17.5. Kako biti odrasla osoba u vezi 

19.5. Kako preboljeti prekid

20.5. Kako se zauzeti za sebe

21.5. Kako prepoznati da si u toksičnoj vezi

 Zahvaljujemo se Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi i Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji.

    

Povodom Dana Zadarske županije 16.travnja 2021. održana je dodjela javnih priznanja Zadarske županije u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Predsjednici Udruge CINAZ, Morani Rogić Vihar, uručeno je priznanje za postignuća u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih. Ovo je veliko priznanje za udrugu CINAZ i jako smo ponosni.

Morana Rogić Vihar: "Zahvaljujem se svim kolegama i volonterima iz udruge, suradnicima i partnerima s kojima sam surađivala sve ove godine i koji su mi davali podršku u realizaciji vlastitih projektnih ideja i aktivnosti."

Iskrene čestitke svim dobitnicima i Zadarskoj županiji na izvrsnoj organizaciji dodjele i ukazanom povjerenju.

Intervjue predsjednice CINAZ-a i njene dojmove možete pročitati na:

https://www.zadarskilist.hr/clanci/16032021/zasluzeno-priznanje-cinaz-mi-je-pruzio-priliku-da-radim-ono-sto-volim-i-pokrenem?fbclid=IwAR13uOt-MJqMbv7otLMWVWim4sSpdAcqJzOWNBsdGQypEpg2H4q4426nqm0

https://ezadar.net.hr/ostalo/intervjui/4004986/morana-rogic-vihar-mlade-stalno-morate-pratiti-i-znati-odgovoriti-na-specificne-potrebe-i-interese/

  

 


#danzadarskežupanije #cinaz #moranarogićvihar