Listopad u znaku kampanje „Time to Move“

Mreža Eurodesk svojom će najvećom kampanjom „Time to Move“ i ovogodišnji listopad diljem Europe obogatiti brojnim aktivnostima u organizaciji Eurodeskovih multiplikatora. Putem brojnih informativnih aktivnosti promovirat će se mogućnosti koje europski obrazovni programi nude mladima - volontiranje, stipendije, stručne prakse, razmjene mladih, osposobljavanja i razni natječaji. U Hrvatskoj će informativne aktivnosti za mlade provoditi hrvatski Eurodesk multiplikatori, odnosno udruge mladih ili udruge za mlade koje djeluju kao lokalne Eurodeskove info točke - riječ je o 15 organizacija u 17 gradova – koje koordinira Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Do sada je registrirano 16 događaja u tri grada, a njihov će se broj tijekom listopada povećavati.

Eurotrip po Labinu, Izrada avanturističke društvene igre u Rijeci, kvizovi, sajmovi, društvene igre, nagradni natječaji, jezični tečajevi i lov na blago samo su dio već najavljenih događanja. Udruga Alfa Albona, dvostruka dobitnica Eurodeskove nagrade, organizira brojne zanimljive aktivnosti, a sve ih možete pretraživati na interaktivnoj karti „Time to Move“.

Službeni hashtag ovogodišnje kampanje je #timetomove2020 pomoću kojeg se događanja online i u drugim zemljama mogu lakše pretraživati.

Svake se godine tijekom kampanje organizira i nagradni natječaj za dizajn majice „Time to Move“ u kojem pravo na sudjelovanje imaju mladi u dobi od 13 do 30 godina. Zadatak je dizajnirati majicu koja najbolje prikazuje duh kampanje „Time to Move“, a nagrada je jednogodišnja pretplata na Skillshare Premium, online platformu za učenje i razvijanje vještina, te tablet Wacom Intuos S.

Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima besplatno pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani, a ove godine slavi svoj 30. rođendan. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru AMPEU-a.

Informativne aktivnosti Udruge CINAZ koje organizira u sklopu Time to move kampanje ovog mjeseca možete pratiti na stranici Info Centra za mlade Zadar.

CINAZ Eurodesk informativna aktivnost u gimnaziji Franje Petrića MIOC Viktorija Božina

 

Ovaj petak, 21.02.2020. održali smo Eurodesk informativnu aktivnost s Viktorijom Božinom i učenicima gimnazije Franje Petrića. Viktorija nam je iz prve ruke opisala kako je živjeti u Zapadnoj Virginiji, volontirati na farmi božićnih drvaca ili pak kako je studirati u Južnoj Karolini.

Udruga CINAZ, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, gimnazijom Franje Petrića i Viktorijom Božina je organizirala putopisno predavanje na temu studiranja, putovanja, volontiranja i rada  u Sjedinjenim Američkim Državama. Ukupno devetnaest sudionika, učenika srednje škole gimnazije općeg smjera, informirali su se o prednostima studiranja i života EU studenta u SAD-u.

 

Cilj aktivnosti je bio promovirati studentsku mobilnost među mladima, te kroz osobno iskustvo prikazati  koje su mogućnosti mladima otvorene u inozemstvu vezane za obrazovanje.

 Ova aktivnost organizirana je u sklopu Eurodesk aktivnosti Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ. Više o Eurodesku na www.eurodesk.eu.

Petak, 21 Veljača 2020

Studiranje u SAD-u, Eurodesk informativna aktivnost Viktorija Božina 2020.02.21. 12.20h Gimnazija Franje Petrića MIOC

Petak, 21 Veljača 2020

CINAZ Radionica: „Fraktalna art terapija, Subota 29.02.2020. u 10:00h

CINAZ Radionica: „Fraktalna art terapija, Subota 29.02.2020. u 10:00h

 

Volite se kreativno izražavati? Zanima vas spoj umjetnosti i psihologije?

ART TERAPIJA je kreativna metoda izražavanja koja se koristi kao terapeutska tehnika. Često je prisutna u kliničkim ustanovama, odgojnim i obrazovnim ustanovama. U fokusu je likovno izražavanje kao sredstvo ekspresije emocija i misli, te razrješavanja psiholoških konflikata. Postoji mnogo stilova i metoda ART TERAPIJE, a jedan od njih je fraktalna art terapija.
Za fraktalnu art terapiju ne trebate znati crtati ni imati nikakvo prethodno znanje o umjetnosti ili art terapiji. Glavna specifičnost ove metode jest crtanje linija i odabir različitih boja zatvorenih očiju čime ćete biti u mogućnosti izraziti svoja podsvjesna stanja.

Radionica će obuhvatiti osnovni dio crtanja fraktala kao dio fraktalne art terapije. Radionicu će voditi socijalna pedagoginja, Sanela Džepina, koja je završila osnovnu edukaciju za fraktalnu art terapiju.

Radionica je izvrsna prilika za uživanje u crtanju bez posjedovanja ikakvih vještina, međusobno druženje, opuštanje, kreativno izražavanje i razumijevanje svog “unutarnjeg JA”.

RASPORED AKTIVNOSTI RADIONICE: 
 1. Crtanje fraktala 
 2. Analiza fraktalnih crteža

Besplatna radionica će se održati u Udruzi CINAZ, Andrije Medulića 2, u subotu, 29.2.2020. s početkom u 10h, a predviđeno trajanje je 3h. Na radionicu se možete prijaviti do 27.2. do 12h putem online prijavnice: https://bit.ly/38FSEdi

Prednost pri odabiru imaju mladi od 15 do 30 godina.

Veselimo se Vašim prijavama!

CINAZ Radionica: „Fraktalna art terapija, Subota 29.02.2020. u 10:00h