Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru organiziraju već četvrtu godinu zaredom manifestaciju „Dani dobrih veza“ u osnovnim i srednjim školama grada Zadra i Zadarske županije.

Cilj manifestacije je potaknuti nenasilno rješavanja sukoba i razvijanje asertivnosti u komunikaciji, prevencija nasilja u mladenačkim vezama i zaštita mentalnog zdravlja mladih.

Cikluse radionica izvode studenti sa Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc.dr. Marine Nekić:

  • Radionica „Kako biti odrasla osoba u ljubavnoj vezi?“
  • Radionica „Jesam li u toksičnoj vezi?“
  • Radionica „Kako se zauzeti za sebe u bliskim odnosima?“
  • Radionica „Zašto prekid boli i kako ga preboljeti?"
  • Radionica "Prihvaćanje različitosti"

„Dani dobrih veza“ u srednjim školama! 2019

Od travnja i kroz mjesec svibanj planira se provesti sveukupno 20 radionica u Gimnaziji Franje Petrića, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar i Osnovnoj školi Šime Budinić.

 „Dani dobrih veza“ u srednjim školama! 2019

Radionice se provode kroz projekt “Prevencija suvremenih ovisnosti i nasilja među djecom i mladima“ uz podršku Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra te kroz projekt „Izvannastavni i izvanškoski program“ Udruge CINAZ uz podršku Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Ovim putem Udruga CINAZ poziva sve škole zainteresirane za suradnju i održavanjem sličnih izvannastavnih aktivnosti da se jave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te se ovom prilikom zahvaljuje svim školama i Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih Udruga CINAZ, u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Zadar(EDIC Zadar) i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, organizira predavanje s mladima na temu „Demokracija i ja“. U ovoj aktivnosti stavlja se poseban naglasak na važnost korištenja svog glasa u demokratskom procesu nadolazećih izbora, i to prvi put kada ostvaruju svoje glasačko pravo. Predavanje će se u istoimenoj školi održati 3.5.2019. s početkom u 15:40h. pod nazivom "Dijalog s mladima: Demokracija i ja“.

Europski tjedan mladih Demokracija i ja! 2019.

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine.

Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.

Europski tjedan mladih Demokracija i ja! 2019.

Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Mladi ljudi, koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih, mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.


Ova aktivnost odvija se u sklopu Eurodesk aktivnosti Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ. Više o Eurodesku na www.eurodesk.eu.

 

#UdrugaCINAZ #EdicZadar #YouthWeek #DemocracyAndMe #ThisTimeImVoting #EUelections2019 #eurodeskhrvatska #ampeu #ovajputglasam

      U sklopu izvannastavnog i izvanškolskog programa udruge CINAZ, u školskog godini 2018./2019.održane su dvije kreativne radionice s učenicima članovima učeničke zadruge Maslina u osnovnoj školi Privlaka.

Prva radionica recikliranja majica održana je 14.prosinca 2018. ususret adventskom sajmu u Privlaci i prodajnoj izložbi u školi na kojoj su učenici izlagali svoje radove. Kreativnu radionicu s ciljem podizanja ekološke osviještenosti i brige o okolišu je vodila predsjednica udruge CINAZ i voditeljica projekata za djecu i mlade, Morana Rogić.

 

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

      Druga, kreativna proljetna radionica quilling tehnike održana je 14.ožujka 2019.  ususret prodajnoj izložbi za Uskrs u školi. Učenike je s vještinama kreativnog rolanja papira ili umjetnošću stvaranja dizajniranih ukrasa papira upoznala najpoznatija quilling majstorica u Hrvatskoj, Zadranka Branka Miletić.

 

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 

Izvananastavni izvanškolski program Udruge CINAZ se provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.

19.03.2019. / 20.03.2019. / 22.03.2019. i 25.03.2019.

 

Radionice „Kreativno pisanje i novi mediji“ su provedene u sklopu projekta "VR LABoratorij za mlade" a održane su u četiri termina u formi jednodnevnih radionica. Datumi i lokacije radionica su bili sljedeći: 19.03.2019. i 20.03.19. u Prirodoslovno grafičkoj školi Zadar, u Gradskoj knjižnici Zadar 22.03.2019. i u Udruzi CINAZ 25.03.2019. Organizator aktivnosti je bila Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, partner u projektu, a predavač je bio doc.dr.sc. Nenad Vertovšek.

Kreativno pisanje i novi mediji udruga CINAZ gradska knjižnica Zadar Nenad Vertovšek

Cilj radionica je bio svladavanje sadržaja novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Podučavanje o raznim oblicima novinarskog izražavanja, ali i kreativnim i naprednim pisanjem, te priprema novinarskih i medijskih priloga kroz grupni pristup i individualne zadaće.

 

Dio radionice i praktičnog rada su bili posvećeni nekim posebnim temama – novinarska priča, etika slobodne riječi, odgovornost novinara, multimedijsko i „on-line“ novinarstvo, dron-novinarstvo, budućnost medija i novinarstva.

 

Kroz različite primjere iz prakse sudionici/ce radionica su naučili na koje načine se priprema priča, izražava, priprema medijski prilog kroz grupni i individualni pristup.

 

Fokus radionica je bio usmjeren na kreativnu i etičku stranu u prijenosu informacija s naglaskom na stvaranje sadržaja i odgovornost novinara.


Kreativno pisanje i novi mediji udruga CINAZ gradska knjižnica Zadar Nenad Vertovšek

Polaznici/ce radionica su bili učenici Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, studenti/ce i nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina te stručnjaci koje rade s mladima sa Sveučilišta u Zadru, Volonterskog centra Zadar te Udruge Porat. 

 

Dodan video zapis 08.04.2019.:

 

Pridružite se Europskim snagama solidarnosti!

europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Svi mladi koji sudjeluju u Europskim snagama solidarnosti moraju se složiti s njihovom misijom i načelima te ih se pridržavati.

Za Europske snage solidarnosti možete se registrirati s navršenih 17 godina, ali ne možete započinjati projekte dok ne navršite 18. Projekti Europskih snaga solidarnosti bit će dostupni sudionicima u dobi do 30 godina.

Nakon jednostavnog postupka registracije sudionici Europskih snaga solidarnosti mogu biti odabrani i pozvani sudjelovati u širokom rasponu projekata, kao što su pomoć pri sprječavanju prirodnih katastrofa ili obnovi nakon katastrofa, pomoć u centrima za tražitelje azila ili rad na različitim socijalnim pitanjima u zajednicama.

Projekti koje podupiru Europske snage solidarnosti mogu trajati od dva mjeseca do dvanaest mjeseci. Obično će se odvijati u državama članicama Europske unije.

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti [najčešća pitanja]

 

Zainteresirani ste?

SAZNAJ VIŠE NA :
http://europskesnagesolidarnosti.hr/

Ako ste spremni na izazov i želite se posvetiti pomaganju drugima, pridružite se Europskim snagama solidarnosti već danas!

Kliknite na donji gumb za početak registracije. Kako biste se što lakše registrirali, možete se prijaviti uz pomoć računa neke od društvenih mreža ili stvoriti račun uz pomoć podataka za EU Login. Pogledajte našu politiku zaštite privatnosti podataka.

PRIDRUŽI SE SNAGAMA!

 Europske snage solidarnosti

#EuropskeSnageSolidarnosti #EUSolidarityCorps

 IZVOR: https://europa.eu/youth/solidarity_hr

ampeu                 Agencija za mobilnosti i programe EU