U sklopu izvannastavnog i izvanškolskog programa udruge CINAZ, u školskog godini 2018./2019.održane su dvije kreativne radionice s učenicima članovima učeničke zadruge Maslina u osnovnoj školi Privlaka.

Prva radionica recikliranja majica održana je 14.prosinca 2018. ususret adventskom sajmu u Privlaci i prodajnoj izložbi u školi na kojoj su učenici izlagali svoje radove. Kreativnu radionicu s ciljem podizanja ekološke osviještenosti i brige o okolišu je vodila predsjednica udruge CINAZ i voditeljica projekata za djecu i mlade, Morana Rogić.

 

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

      Druga, kreativna proljetna radionica quilling tehnike održana je 14.ožujka 2019.  ususret prodajnoj izložbi za Uskrs u školi. Učenike je s vještinama kreativnog rolanja papira ili umjetnošću stvaranja dizajniranih ukrasa papira upoznala najpoznatija quilling majstorica u Hrvatskoj, Zadranka Branka Miletić.

 

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka Kreativne radionice u osnovnoj školi Privlaka

 

Izvananastavni izvanškolski program Udruge CINAZ se provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.

19.03.2019. / 20.03.2019. / 22.03.2019. i 25.03.2019.

 

Radionice „Kreativno pisanje i novi mediji“ su provedene u sklopu projekta "VR LABoratorij za mlade" a održane su u četiri termina u formi jednodnevnih radionica. Datumi i lokacije radionica su bili sljedeći: 19.03.2019. i 20.03.19. u Prirodoslovno grafičkoj školi Zadar, u Gradskoj knjižnici Zadar 22.03.2019. i u Udruzi CINAZ 25.03.2019. Organizator aktivnosti je bila Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, partner u projektu, a predavač je bio doc.dr.sc. Nenad Vertovšek.

Kreativno pisanje i novi mediji udruga CINAZ gradska knjižnica Zadar Nenad Vertovšek

Cilj radionica je bio svladavanje sadržaja novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Podučavanje o raznim oblicima novinarskog izražavanja, ali i kreativnim i naprednim pisanjem, te priprema novinarskih i medijskih priloga kroz grupni pristup i individualne zadaće.

 

Dio radionice i praktičnog rada su bili posvećeni nekim posebnim temama – novinarska priča, etika slobodne riječi, odgovornost novinara, multimedijsko i „on-line“ novinarstvo, dron-novinarstvo, budućnost medija i novinarstva.

 

Kroz različite primjere iz prakse sudionici/ce radionica su naučili na koje načine se priprema priča, izražava, priprema medijski prilog kroz grupni i individualni pristup.

 

Fokus radionica je bio usmjeren na kreativnu i etičku stranu u prijenosu informacija s naglaskom na stvaranje sadržaja i odgovornost novinara.


Kreativno pisanje i novi mediji udruga CINAZ gradska knjižnica Zadar Nenad Vertovšek

Polaznici/ce radionica su bili učenici Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, studenti/ce i nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina te stručnjaci koje rade s mladima sa Sveučilišta u Zadru, Volonterskog centra Zadar te Udruge Porat. 

 

Dodan video zapis 08.04.2019.:

 

Pridružite se Europskim snagama solidarnosti!

europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Svi mladi koji sudjeluju u Europskim snagama solidarnosti moraju se složiti s njihovom misijom i načelima te ih se pridržavati.

Za Europske snage solidarnosti možete se registrirati s navršenih 17 godina, ali ne možete započinjati projekte dok ne navršite 18. Projekti Europskih snaga solidarnosti bit će dostupni sudionicima u dobi do 30 godina.

Nakon jednostavnog postupka registracije sudionici Europskih snaga solidarnosti mogu biti odabrani i pozvani sudjelovati u širokom rasponu projekata, kao što su pomoć pri sprječavanju prirodnih katastrofa ili obnovi nakon katastrofa, pomoć u centrima za tražitelje azila ili rad na različitim socijalnim pitanjima u zajednicama.

Projekti koje podupiru Europske snage solidarnosti mogu trajati od dva mjeseca do dvanaest mjeseci. Obično će se odvijati u državama članicama Europske unije.

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti [najčešća pitanja]

 

Zainteresirani ste?

SAZNAJ VIŠE NA :
http://europskesnagesolidarnosti.hr/

Ako ste spremni na izazov i želite se posvetiti pomaganju drugima, pridružite se Europskim snagama solidarnosti već danas!

Kliknite na donji gumb za početak registracije. Kako biste se što lakše registrirali, možete se prijaviti uz pomoć računa neke od društvenih mreža ili stvoriti račun uz pomoć podataka za EU Login. Pogledajte našu politiku zaštite privatnosti podataka.

PRIDRUŽI SE SNAGAMA!

 Europske snage solidarnosti

#EuropskeSnageSolidarnosti #EUSolidarityCorps

 IZVOR: https://europa.eu/youth/solidarity_hr

ampeu                 Agencija za mobilnosti i programe EU    Foto Natječaj: Kako bi trebala izgledati socijalna budućnost Europe?

Osvoji besplatno putovanje za Dijalog Mladih Građana u Sibiu u Rumunjskoj!
Uz putovanje osvajaš i Interrail kartu za vlak s kojom možeš putovati po cijeloj Europi.

 

Pokaži nam svoje kreativne vještine prijavom na #MySocialEurope foto natječaj.


Ako:

  • Imaš od 18 do 30 godina
  • Živiš u Europskoj uniji
  • Strastven/a si prema Europi i socijalnim pravima
  • Spreman/a pokazati svoje fotografske i kreativne vještine 

Onda je ovaj natječaj za tebe!

3 sretna pobjednika će biti pozvana da sudjeluju u Dijalogu Mladih Građana (Young Citizens' Dialogue )  u Sibiu 8. svibnja da preuzmu Interrrail kartu za vlak s kojom mogu otkrivati Europu.

Dijalog Mladih Građana u Sibiu će okupiti 300 mladi Europljana da raspravljaju o budućnosti Europe s Europskom Komisijom. Za vrijeme trajanja događaja, najboljih 15 fotografija, uključujući i 3 pobjedničke, će biti uključene u izložbu u organizaciji Komisije.

12 preostalih pobjedničkih fotografija će primiti Fujifilm Instax kameru (Mini 90 neo classic), futrolu/torbicu i kutiju instax filmova. 35 sretnih natjecatelja će osvojiti Blutetooth zvučnik.

#MySocialEurope foto natječaj

Trebati ti inspiracija? ZAPAMTI - Dok fotkaš, imaj na umu Europski stup socijalnih prava i njegovih 20 načela, pronađi ih ovdje.

 

Uz puno šansi za pobjedu, ne propusti svoju! Natječaj traje do 4. ožujka.

Prije nego se prijaviš, pročitaj Pravila.

Za sudjelovanje trebaš samo popuniti obrazac na mrežnoj stranici i poslati svoju prijavu.

Izvor: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=89&langId=en&newsId=9291&furtherNews=yes#navItem-1


 

#MySocialEurope foto natječaj

 

U sklopu dana poduzetništva Osnovne škole Šime Budinić, 28.11.2018. godine, održana je kreativna radionica izrađivanja scrapbooka s učenicima škole. Radionica je održana u okviru izvannastavnog i izvanškolskog programa udruge CINAZ.

Radionica Scrapbooka


Scrapbook je album rađen po principu “Do It Yourself” u kojem se lijepljenjem i slaganjem bilježe razne uspomene poput putovanja, rođendana, obiteljskih događanja, posjeta koncerata ili kina koje na kraju tvore neku vrstu šarenog vizualnog dnevnika.

Učenike je s vještinom kreativnog izrađivanja vlastitog scrapbooka upoznala volonterka udruge CINAZ, Matea Biloglav.

Radionica Scrapbooka


Radionica se sastojala od laganog uvodnog dijela (prezentiranja scrapbook-a i tehnika izrađivanja istog), samostalnog rada (izrađivanje vlastitog scrapbook-a) te prezentacije scrapbooka voditeljice.

Grupa od 15 učenika pod nazivom „Mali poduzetnici“ su pokazali veliku zainteresiranost i motivaciju za izradom scrapbooka ili kako su ga sami nazvali, njihove malene knjige uspomena ispunjene s fotografijama i ukrašene različitim šarenim vrpcama, stikerima, pečatima itd. Radionica je trajala 2 školska sata, no učenicima ni to nije bilo dovoljno te su tražili još.

 Radionica Scrapbooka

Ova aktivnost je nastavak uspješne suradnje CINAZ-a s Osnovnom školom Šime Budinić koja provodi izvannastavnu aktivnost „Učenje za poduzetništvo“ pod vodstvom prof.Nade Nekić. Ovim putem Udruga CINAZ poziva sve škole zainteresirane za suradnju i održavanjem sličnih izvannastavnih aktivnosti da se jave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Izvannastavni i izvanškolski program Udruge CINAZ se provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.