Klub mladih KLOOZ donosi novi program za 2016/2017. godinu.

Pogledajte plan aktivnosti za razdoblje od 01.10.2016. do 30.09.2017.

 12670713 774759082654944 8964939655698236334 n

 Radionica Yoge

Polaznici će se kroz praksu upoznati s dobrobitima yoge i njenim utjecajem na psihofizičko zdravlje te će se razbiti predrasude o tome što yoga jest, a što nije.

Info dani mobilnosti mladih, obilježavanje europske kampanje "Time to Move"

Informiranje o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanje vidljivosti Erasmus + i Eurodesk programa za mlade.

Radionica izrade prirodne zubne paste

Osvještavanje o korištenju prirodnih resursa na ekološki održiv način. Poticanje zdravog stila života.

Radionica izrade prirodnog sredstva za čišćenje

Osvještavanje o morištenju prirodnih resursa na ekološki održiv način i njihovom doprinosu za cjelokupno zdravlje.

Jezični kafe / Language cafe

Razvijanje komunikacijskih vještina na stranom jeziku uz neformalno druženje.

Radionica osposobljavanja za volontersku akciju "Mladi čitaju"

Osposobljeni volonteriza čitanje priča djeci,razvoj interpretativnih vještina čitanja priča, osvještavanje o nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja djeci naglas"Čitaj mi!".

Kreativna božićna radionica

Poticanje kreativnog izražavanja i stvaralaštva mladih.

Dan borbe protiv AIDS-a 

Informiranje mladih o AIDS-u, kome se obratiti za pomoć ili savjet, gdje i kako se besplatno i anonimno testirati na HIV.

Predavanje Putopis iz Indije

Upoznavanje s istočnjačkom kulturom i osobnim iskustvom te promicanje kulture tolerancije , nenasilja i svjetskog mira.

Plesna radionica "Reci svoju vlastitu istinu"

Upoznavanje sudionika s vlastitim kreativnim izričajem. Osvještavanje načina kako u tijelo pohranjujemo stres i negativne emocije, upoznavanje s mudrosti vlastitog tijela i duha te kreativnim načinima rješavanja stresa i metodama relaksacije.

Večeri društvenih igara

Neformalno druženje, poticanje organiziranog provođenja slobodnog vremena mladih.

"BookCrossing kutak"

Poticanje mladih na čitanje i razmjenu knjiga. Informiranje i populariziranje svjetskog pokreta "BookCrossing".

Pub kviz

Neformalno druženjei poticanje provođenja organiziranog slobodnog vremena mladih.

Akustični glazbeni koncert

Neformalno provođenje slobodnog vremena i druženje

Erasmus cafe

Informiranje o procesu prijave na Erasmus+ natječaj za studentsku razmjenu.

Radionica kreativnog novinarstva 

U skladu s općim ciljevima svladavanje osnova novinarskog izražavanja, ali i mogućnostima kreativnog pisanja, osnove "on-line" novinarstva i osposobljavanje za moguće volontiranje i/ili honorarni rad u tiskanim medijima i portalima.

Edukacija "Kako osnovati udrugu" 

Poticanje samozapošljivosti i poduzetnosti mladih. Informiranje o osnivanju, registraciji i poslovanju udruge.

Predavanje "Couchsurfing": Totalno drugačije putovanje!

Mladi će se upoznati s konceptom putovanja sa smanjenim budžetom, čuti zanimljiva iskustva mladih koji su putovali i upoznali mnoge strane kulture te dobiti korisne savjete. 

Predavanje "Međunarodni volonterski kampovi i EVS"

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih.

"Decoupage" radionica

Poticanje kreativnog izražavanja i stvaralaštva mladih i razvijanje kreativnih hobija.

Radionica bubnjanja: Djembeteka

Opće upoznavanje s instrumentom i tehnikom sviranja bubnja, izražavanje kreativnosti mladih putem glazbe.

Usluga: besplatno kopiranje za učenike i studente

Pružanje usluge mladima slabijeg imovinskog statusa.

Usluga: besplatan pristup internetu, čitaonica tiskovina, časopisa i edukativnih materijala.

Korisnici se pri dolasku u klub mogu informirati o aktivnostima u klubu, uzeti edukativne materijale, prelistati časopise te koristiti internet

INFO DAN MOBILNOSTI MLADIH U STUDENTSKOM KLUBU BOŽO LEROTIĆ

 

 

    Udruga CINAZ u suradnji s ESN Zadar organizira Info dan mobilnosti mladih u sklopu europske kampanje „Time to Move“!

 

    Velika Eurodeskova kampanja „Time to Move“ u listopadu će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja. Udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator  se uključuje u obilježavanje kampanje zajedno s 20 hrvatskih gradova organizacijom „Info dana mobilnosti mladih“ u suradnji s Erasmus Student Network Zadar. Nakon informativnih predavanja u Gimnaziji Juraj Baraković, Info dan mobilnosti mladih će se održati u studentskom klubu Božo Lerotić (DHM, Mihovila Pavlinovića 1, 23000 Zadar), u četvrtak, 20.10.2016. od 12 do 22h. Posjetitelje očekuju raznovrsne aktivnosti s ciljem informiranja o programu Erasmus+, Eurodesku, Europskoj volonterskoj službi (EVS), volonterskim kampovima i upoznavanje s iskustvima mladih koji su sudjelovali u programima mobilnosti uz prigodnu foto izložbu. Očekuje vas program:

 

12.00h,     Info štand, Foto izložba „Lica mobilnosti“

18.30h,     Predstavljanja:

     -          Erasmus+ i Eurodesk

     -          ESN Zadar

     Iskustva mladih:

     -          Studentske  razmjene - Češka, Francuska i Poljska

     -          EVS - Turska

     -          Volonterski kampovi - Škotska i Portugal

    Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj web stranici www.timetomove.info.

 

INFO DANI MOBILNOSTI MLADIH ZADAR 2016

Započela je velika europska kampanja „Time to Move“!

                                    facebook cover hr 01

Velika Eurodeskova kampanja „Time to Move“ u listopadu će mlade diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja. CINAZ se uključuje u obilježavanje kampanje zajedno s 20 hrvatskih gradova organizacijom Info dana mobilnosti mladih.

Velika europska kampanja „Time to move“ održat će se u listopadu u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje od 1. do  31. listopada održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova. Kampanja se održava 3. godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu).

Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.

Događanja u hrvatskim gradovima osmislile su i organizirale udruge članice hrvatske mreže multiplikatora Eurodeska odnosno 17 organizacija koje u 15 županija provode programe za mlade. Koordinator je Eurodesk - informacijska mreža Europske komisije, čiji centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Udruga CINAZ će kampanju obilježiti kroz različite aktivnosti usmjerene učenicima srednjih škola i studentima u Zadru s ciljem informiranja o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanja vidljivosti Erasmus + i Eurodesk programa za mlade. U Gimnaziji Jurja Barakovića 12.10 2016.(12.25h) i u studentskom klubu Božo Lerotić 20.10.2016. (12.00-22.00h) organizirati će se informativni dani mobilnosti mladih s naglaskm promoviranja Erasmus+ programa, Eurodeska, EVS-a i međunarodnih volonterskih kampova uz popratnu fotografsku izložbu mladih koji su sudjelovali u Erasmus+ programu. Uoči ovog događaja će se napraviti promotivni video uradak u kojem ćemo snimiti mlade koji će podijeliti svoja stečena iskustva unutar Erasmus+ programa. Uz navedene aktivnosti koje ćemo obilježiti kroz listopad, na web stranici Udruge Cinaz (www.udrugacinaz.hr) će se pisati blog u kojem će mladi predstaviti svoj iskustva mobilnosti unutar Erasmus+ programa. Detaljan program donosimo uskoro.

    Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj web stranici www.timetomove.info.Tamo je moguće pretraživati i događaje u hrvatskim gradovima, a na popisu su zasad Bjelovar, Daruvar, Delnice, Dubrovnik, Garešnica, Gospić, Hrvatska Kostajnica, Karlovac, Labin, Osijek, Pazin, Petrinja, Prelog, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Vukovar, Zabok, Zadar i Zagreb.timeto2016 hr w date 01

Pregled događanja u zadnjem tjednu rujna

 

Info cafe: Upoznaj SALTO YOUTH!, četvrtak, 29.9.2016., 19.00-20.00h

14435036 868270296637155 8666396699705885315 o

 

Zanima te putovanje i učenje? Želiš steći nova poznanstva? Možda želiš dobiti nove ideje ili pronaći partnere za projekte za mlade?
Upoznaj SALTO-YOUTH!SALTO-YOUTH je online servis namijenjen traženju prilika za neformalno obrazovanje mladih diljem Europe kroz razne edukacije i projekte, te pronalasku partnera u apliciranju na natječaje programa Erasmus+. SALTO nudi mogućnost sudjelovanja na međunarodnim osposobljavanjima u organizaciji nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+. Najčešće su svi troškovi pokriveni (put, smještaj, hrana) ili ponekad uz malu naknadu.
SALTO također nudi i podršku pri traženju partnera za natječaje kroz alat OTLAS i mogućnost oglašavanja organizacije, zatim publikacije i metode relevantne za rad s mladima, bazu trenera iz raznih zemalja iskusne u području rada s mladima te mnoge primjere dobre prakse. 
Kroz prezentaciju SALTA upoznat ćeš se s mogućnostima servisa, načinom prijave na edukacije uz korisne savjete i predstavljanje osobnog iskustva.
Ako radiš u udruzi mladih ili si dio neformalne skupine mladih, SALTO je izvrsna prilika za tebe!
Info Cafe će se održati u klubu mladih KLOOZ na adresi Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača) u četvrtak, 29.9. u 19h. 
Vaš dolazak je potrebno potvrditi na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 095 856 0454 s osobnim podacima (ime i prezime, mail, telefon, godina rođenja). 

 

Večer društvenih igara, petak, 30.9.2016., 18.30-22.00h

Pozivamo sve koji se vole zabavljati uz Scrabble, Uno, Alias, karte, Pictionary itd. da nam se pridruže od 18.30h. Slobodni ste donijeti i neku svoju društvenu igru i poučiti ostale sudionike nečemu novom ili nam dati neki svoj prijedlog. Očekuju vas sokovi, čaj i grickalice ;) 
Poželjno je da svoj dolazak potvrdite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 095 856 0454 ili jednostavno navratite.
Potraži nas na adresi: Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). 

 

Događaje možete pratiti i na: https://www.facebook.com/KlubMladihKlooz/events

*aktivnosti se provode u sklopu projekta Klub mladih KLOOZ Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

Predstavljanje projekta Deset dana bez ekrana u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić

 

DSC 0008

 

     Projekt Deset dana bez ekrana nastavlja se i u školskoj godini 2016./2017. već devetu godinu za redom u suradnji s zainteresiranim osnovnim školama.

 

     Predstavnici Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ su u utorak, 20. rujna 2016. posjetili Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić u Lišanima Ostrovičkim s ciljem predstavljanja projekta ˝Deset dana bez ekrana˝. Svim razrednicima i stručno razvojnoj službi objašnjen je način provedbe i ciljevi projekta uz uručivanje potrebne dokumentacije, promotivnih materijala projekta te priručnika i knjige Tamna strana ekrana. Škola planira provesti projekt sredinom ovog polugodišta.

 

     Projekt će se također u ovom polugodištu provesti i u Osnovnoj školi Zadarski otoci u Zadru, u kojem će sudjelovati dva četvrta razreda. 

 

DSC 0002 DSC 0011