Udruga Cinaz dobila priznanje za organiziranje volonterskih aktivnosti

U Gradskoj loži u Zadru 04. prosinca 2015. obilježen je Međunarodni dan volontera trećom po redu svečanom dodjelom volonterskih nagrada „Volonterska ruka“. Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ dobila je priznanje od strane Volonterskog centra Zadar za organiziranje volonterskih aktivnosti na području provođenja slobodnog vremena mladih i aktivnog sudjelovanja u zajednici.
Ovim se nagradama inače nastoji uspostaviti i razvijati kvalitetan odnos suradnje i međusobne potpore neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije, te vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva na području županije.
CINAZ ovim putem zahvaljuje svim volonterima koji su svojim trudom doprinijeli promicanju volonterskih vrijednosti u lokalnoj zajednici te dali podršku radu Udruge CINAZ.

Darovi od CINAZA u mjesecu darivanja

christmas cards14

Dani otvorenih vrata Udruge, ponedjeljak, 07.12.2015, 10.00-15.00h, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača)

Svi zainteresirani građani mogu doći i informirati se o djelovanju Udruge, o programu izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti, mogućnostima volontiranja te uključivanju u rad Udruge. Radujemo se Vašem dolasku!

**********

Predavanje 'Seks i hrana', srijeda, 9.12.2015., 18.00h, Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana

Voditeljica: Silvana Čeko Jurišić, prof. pedagoginja, Gestalt psihoterapeutkinja i socijalna terapeutkinja u edukaciji (Udruga Kreativne adaptacije).

Kroz predavanje će se raspraviti o mozgu kao "najvećem spolnom organu", neurotransmiterima te hrani kao afrodizijaku. Predstaviti će se utjecaj medija i interneta: "Što kaže google?", te anoreksija, bulimija i fetišizam kao rezultat odnosa prema hrani i seksualnosti. Za kraj će sa dati kratki osvrt na zdrav odnos kako prema hrani tako i prema vlastitoj seksualnosti.
Ovim predavanjem se obilježava i Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Ulaz slobodan.

*ova aktivnost  se provodi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

**********

Radionica decoupage tehnike, udruga CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), 16.12. i 17.12.2015., 18h

Salvetna tehnika ili ''decoupage'' je vrlo jednostavna i popularna tehnika dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja. Može se koristiti za ukrašavanje svih materijala uključujući drvo, porculan ili svijeće. Polaznici će naučiti kako od dekorativnih salveta uz malo mašte mogu od  starih, odbačenih predmeta dobiti prekrasne, unikatne stvari koje mogu sačuvati, pokloniti i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi.

Za radionicu se potrebno prijaviti putem prijavnog obrasca do 15.12.2015. do 12h. Radionica je namjenjena mladima od 15. do 30. godina, a zamišljene su kao dvije jednodnevne radionice.

Predmeti s radionice će se moći namijeniti u humanitarne svrhe, za božićni humanitarni štand "Putevima sv.Frane" za socijalnu samoposlugu u Zadru.

*ova aktivnost  se provodi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

**********

Radionica izrade božićnih čestitki, udruga CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), 21.12.2015., 17.00h-20.00h

Povodom božićnih blagdana  Udruga CINAZ organizira radionicu izrade božićnih čestitki za sve građane!

Dođite i sami izradite kreativne i posebne božićne čestitke za vaše najbliže, prijatelje, poznanike i oživite pomalo zaboravljen način čestitanja Božića koji će uvijek imati dragocjenu vrijednost.

Radionica je besplatna i sav materijal za izradu je osiguran. Za radionicu je potrebno potvrditi svoj dolazak do 20.12. do 16h sa svojim osobnim podacima na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 315-673.

 **********

Započela radionica sviranja rock gitare za početnike!

U klubu mladih KLOOZ je u utorak, 10.studenog 2015., započela radionica sviranja rock gitare za početnike.

Nakon velikog interesa mladih za ovu radionicu koja se održala u prošlogodišnjem programu kluba mladih KLOOZ, a s obzirom da primamo grupu od samo četvero polaznika, odlučili smo je opet uvrstiti u ovogodišnji program. Radionica je namijenjen isključivo početnicima i mladima u dobi od 15-30 godina koji posjeduju vlastitu gitaru.

Ciljevi radionice su: svladavanje osnovnih glazbenog vještina na gitari, razumijevanje osnovnih glazbenih pojmova kao što su ritam, ton, nota, akord, tempo; svladavanje osnovnih akorada, ritmova, melodija; vježbanje sluha, "skidanje" i učenje novih pjesma; sviranje s trzalicom i prstima; rifovi, "power chord-i". Uz to polaznici će naučiti svirati: ''Smoke on the water'' (Deep Purple), ''Paranoid'' (Black Sabbath), ''Nothing Else Matters'' (Mettalica),  ''Don't Cry ''(Guns N' Roses), itd.

Radionicu vodi ugledni profesor gitare u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru, prof. Ivan Vihar (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Više o programu kluba mladih KLOOZ za studeni 2015. možete pogledati ovdje.

Ova aktivnost se provodi u sklopu projekta Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politke i mladih RH.

DSC 1905 DSC 2388

PLANIRANA DOGAĐANJA U STUDENOM 2015.

 

10.11.2015.,18.00h, klub mladih KLOOZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača, Udruga CINAZ)

Radionica sviranja rock gitare (akustične ili klasične) za početnike

Ciljevi radionice su: Svladavanje osnovnih glazbenog vještina na gitari, razumijevanje osnovnih glazbenih pojmova kao što su ritam, ton, nota, akord, tempo; Svladavanje osnovnih akorada, ritmova, melodija; Vježbanje sluha, "skidanje" i učenje novih pjesma; Sviranje s trzalicom i prstima; Rifovi, "power chord-i". Uz to polaznici će naučiti svirati: ''Smoke on the water'' (Deep Purple), ''Paranoid'' (Black Sabbath), ''Nothing Else Matters'' (Mettalica),  ''Don't Cry ''(Guns N' Roses), itd.

Voditelj: Ivan Vihar, prof.gitare (udruga CINAZ), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

*******************************

18.11.2015., 18.00h, klub mladih KLOOZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača, Udruga CINAZ)

Edukativna radionica „Biti volonter“

Edukativna radionica na kojoj će svi zainteresirani saznati o vrstama i oblicima volontiranja, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, Etičkom kodeksu i Zakonu o volontersvu, kompetencijama stečenim volontiranjem i izdavanju potvrde o istima, gdje i kako postati volonter i o volonterskim aktivnostima koje su dostupne. Radionice će uključiati individualni i timksi rad volontera koji će kroz različite vježbe saznati sve važne informacije o volontiranju.

Voditelji: Josip Vidov, Tea Šegić (Volonterski centar Zadar), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

*****************************

25.11.2015., Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana, 18.00h

Predavanje Feng shui

Feng shui je drevna kineska vještina, ne samo uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, to je način života u skladu s prirodom. Užurbanim načinom života sve se više udaljavamo od prirode, a Feng shui nas uvijek ponovo vraća prirodi i nama samima. Kroz predavanje posjetitelji će biti upoznati sa osnovnim pojmovima Feng shuija, te jednostavnom primjenom istog u svakodnevnom životu.

Voditelj: Vesna Zubčić, diplomirana produkt dizajnerica i fengshui savjetnica/terapeutkinja (Udruga za poboljšanje kvalitete života ''Terra''), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekcija filma: Nikola Tesla - gospodar munja

 

Povodom rođendana Nikole Tesle, lokalni Info centar za mlade Zadar organizira projekciju dokumentarnog filma o Nikoli Tesli.

Nikola Tesla je jedan od najvećih izumitelja svih vremena, a svakodnevno se koristimo nekim od stotina njegovih izuma, što patentiranih, što onih za koje je slava pripala drugima, poput radija. Prije svega, Tesla je bio vizionar, što ga je razlikovalo od ostalih znanstvenika i izumitelja, a neke njegove ideje su se činile nepraktične, prenapredne ali i opasne, ne samo za ono vrijeme, već i za današnje.

Projekcija se održava u petak, 10.7.2015. s početkom u 19 sati u prostorijama Udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), a ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašemu dolasku!

NIKOLATESLA.PLAKAT 01