Dodijeljena priznanja učenicima za sudjelovanje u projektu "Deset dana bez ekrana"!

20161118 zadarski otoci nova 

 

       Projekt „Deset dana bez ekrana“ uspješno je proveden u Osnovnoj školi Zadarski otoci. U listopadu ove školske godine učenici tri četvrta razreda, 4A, 4D i 4E, sveukupno njih 43 je ustrajalo u desetodnevnom izazovu apstinencije i selektivnog korištenja triju ekrana (TV, mobitel i računalo). Ciljevi projekta su bili: smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane, kako bi se poboljšala komunikacija između djece i roditelja, kao i među učenicima; razvoj kritičkog mišljenja prema medijskim sadržajima i kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena.

      Uz podršku svojih roditelja djeca su pronalazila načine za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, koje je uključivalo provođenje više vremena s obitelji, pomaganje u kućanskim poslovima, boravak u prirodi, vožnju bicikla, igranje društvenih igara, više međusobne komunikacije. Većina učenika je spoznala da život bez ekrana može biti zanimljiv, a tijekom projekta najviše im je nedostajalo igranje igrica i gledanje TV-a.

       Dodjela priznanja svim učenicima koji su sudjelovali u projektu održala se u petak, 18.11.2016., s početkom u 10:00 sati u Osnovnoj školi Zadarski otoci, a tom prilikom nagrađeni su inajuspješniji učenici, pobjednici ovog desetodnevnog izazova: Ema Crnjak (4A), Fran Kristijan Miolović (4D), Luka Marić (4E) koji su se istaknuli sa svojim trudom, upornošću, motivaciji i iskrenošću u vođenju dnevnika.

Dugogodišnji projekt Udruge CINAZ „Deset dana bez ekrana“ se na županijskoj i lokalnoj razini provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra.

                      20161118 102840 ddbe prva prva      20161118 101348 web dd dd

 

Udruga CINAZ održala radionice za "Male poduzetnike"! 

prezvjetine

Udruga CINAZ uključila se u obilježavanje Tjedna poduzetništva u Osnovnoj školi Šime Budinić koji se obilježavao od 14.studenog do 18.studenog 2016.

U sklopu manifestacije djelatnici CINAZa održali su dvije radionice s učenicima četvrtih, petih i šestih razreda. Prvu radionicu “Prezentacijske vještine” održala je Ivana Perica, mag.novinarstva, 14.11.2016. s ciljem upoznavanja učenika s tehnikama izražavanja, izradom kvalitetne prezentacije i svladavanja straha od javnog nastupa. Drugu radionicu izrade prirodne kozmetike vodila je Morana Rogić, prof., koordinatorica i predsjednica CINAZa, na kojoj su učenici izrađivali prirodnu i zdravu pastu za zube i upoznali se sa blagodatima prirodne kozmetike za osobno zdravlje i naš okoliš.

Udruga CINAZ poziva sve osnovne i srednje škole zainteresirane za suradnju na području provođenja izvanastavnih i izvanškolskih aktivnosti za djecu i mlade da nam se jave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 rsz zubnapasta1

rsz zubnapasta2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 rsz zubnapasta3

U nizu brojnih i raznolikih aktivnosti, prva na redu je radionica "LinkedIn - kreiraj svoj online profesionalni profil!"

 

ICZMZ 50dpi G T srednji

Info centar za mlade Zadar kreće s brojnim radionicama, predavanjima, edukacijama i manifestacijama. Kroz narednu godinu tako će mnogi imati priliku pronaći za sebe zanimljivu aktivnost, sudjelovati, naučiti nešto novo ili nadograditi svoja postojeća znanja. Program je otvoren za sve mlade ljude bez iznimke, a o vrstama aktivnosti, kao i temama, možete pročitati u nastavku članka.

Za sami početak, predstavljamo vam radionicu "LinkedIn-kreiraj svoj online profesionalni profil!". Društvena mreža LinkedIn broji nekoliko stotina milijuna korisnika, od kojih su većina upravo poslodavci. Kako ostaviti što bolji utjecaj na potencijalnog poslodavca već prilikom online prijave? Kako se umrežiti s grupama koje povezuju interesi, vještine i područje u kojem djeluju? Kako izraditi profesionalni profil sa svim relevantnim informacijama? Odgovore ćete pronaći upravo na ovoj radionici, koja se održava u suradnji s CISOK-om Zadar, u četvrtak, 17. studenog 2016. godine, s početkom u 18:00 sati, na adresi: Trg Petra Zoranića 1 u Zadru. Za radionicu je potrebna prijava, a prednost imaju mladi od 15 do 30 godina. Prijave se zaprimaju do srijede, 16. studenog 2016. do 12:00 sati. 

Kompletan program Info centra za mlade Zadar, kojeg donosimo u nastavku, također uključuje grupne aktivnosti, ali i individualne usluge te omogućuje dostupnost svih potrebnih informacija i to na sljedeće načine: izravnim kontaktom u prostoru Info centra za mlade, putem telefona i e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), na oglasnim pločama (udruga CINAZ, Gradska knjižnica Zadar i Bibliobus, studentski klub Božo Lerotić, CISOK Centar Zadar), kroz dokumentirane informacije (knjige, letke, priručnike i brošure, putem web stranice i društvenih mreža, te kroz povremene posjete školama, fakultetima i drugim institucijama na području Grada Zadra i Zadarske županije.)

Individualne aktivnosti uključuju korištenje računala i Interneta, printanje i kopiranje, korištenje promotivnih i informativnih materijala, informiranje putem oglasnih ploča, pomoć pri lakšem pronalaženju adekvatnih izvora kvalitetnih i potpunih informacija. Sve navedene mogućnosti mladi mogu koristiti bez najave i to u radnim danima od ponedjeljka do srijede od 09:00 do 16:00 sati, četvrtkom i petkom od 14:00 do 21:00 sat te subotom po dogovoru.

Grupne aktivnosti koje će provoditi Info centar su sljedeće:

Radionice:

LinkedIn - kreiraj svoj online profesionalni profil
Poduzetništvo - je li to za mene?
Intervju - istakni se i osvoji poslodavca!
Edukativna radionica pisanja projekata
Feng shui - radna soba
Seksualnost i ja
Ciklus edukativnih radionica: Priprema iz engleskog jezika za državnu maturu
Kako poboljšati svoje učenje?
Budi sam svoj majstor/terapeut
Radionica pisanja eseja i kreativnog izražavanja
Urbano vrtlarstvo
Dvodnevna manifestacija "Dani dobrih veza" - pet radionica

Predavanja:

Shiatsu i "DO IN" vježbe
Spin doktori: medijski čarobnjaci ili prodavači magle
Obilježavanje Europskog tjedna mladih2017: Predavanje "Predstavljanje Erasmus+ programa i Eurodesk mreže"

Edukacije, obilježavanja, informiranja:

Edukacija za izradu internetske stranice
"Živa knjižnica", tema: međunarodna mobilnost mladih
Češko slovačka interkulturalna večer
Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava, 10.12.2016: Predstavljanje Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru
Tribina: tema putovanja
Obilježavanje Međunarodnog dana informiranja mladih

 Partner u provedbi projekta Info centar za mlade Zadar je Gradska knjižnica Zadar, a suradnici su: CISOK Zadar (HZZ), Udruga za poboljšanje kvalitete življenja TERRA, Udruga Kreativne adaptacije, Volonterski centar Zadar, ESN Zadar (Erasmus Student network), udruga Argonauta s otoka Murtera, hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU, Udruga za promicanje hrvatsko-češko-slovačkih odnosa "Oko Jadrana", Odjel za psihologiju i Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru, Regionalni Info centar za mlade, Info Zona iz Splita.

Aktivnosti Info centra za mlade Zadar održavaju se uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Napravite sami zubnu pastu i sredstvo za čišćenje!

zubna pasta

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ u sklopu programa Klub mladih KLOOZ u ovom tjednu organizira dvije eko-radionice.

U petak, 11.12.2016. u 17:30 h, održat će se Radionica izrade prirodne zubne paste, na kojoj možete naučiti kako napraviti osnovnu zubnu pastu za odrasle i za djecu. Sve je više kritika na račun farmaceutskih pasti za zube radi štetnih sastojaka koje mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. Postoji i jednostavna alternativa koju svatko vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti.

U subotu, 12.11.2016. u 11:00 h, održat će se Radionica izrade prirodnog sredstva za čišćenjeEkološko sredstvo za čišćenje odlično je rješenje koje zadovoljava svaki ukus, a prvenstveno dobro čisti na ekološki i prirodan način, ostavlja fini miris, te nije štetan za naše zdravlje. 

Ako Vam je dosta sredstava za čišćenje punih kemikalija za koja svi znamo da mogu naštetiti našem zdravlju, na ovoj radionici možete naučiti kako se boriti s kamencom u kupaonici, masnoćom u kuhinji i sličnim problemima uz pomoć prirodnog sredtva koje sami možete napraviti.

Radionice će se održati u prostorijama Udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača). Prijaviti se mogu mladi u dobi od 15 do 30 godina.

Prijave za Radionicu izrade prirodne zubne paste otvorene su do četvrtka u 17:00h, a za Radionicu izrade prirodnog sredtva za čišćenje do petka u 17:00h.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijavnica 1

                                                                   Prijavnica 2

Sve dodatne informacije zatražite putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Klub mladih KLOOZ donosi novi program za 2016/2017. godinu.

Pogledajte plan aktivnosti za razdoblje od 01.10.2016. do 30.09.2017.

 12670713 774759082654944 8964939655698236334 n

 Radionica Yoge

Polaznici će se kroz praksu upoznati s dobrobitima yoge i njenim utjecajem na psihofizičko zdravlje te će se razbiti predrasude o tome što yoga jest, a što nije.

Info dani mobilnosti mladih, obilježavanje europske kampanje "Time to Move"

Informiranje o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanje vidljivosti Erasmus + i Eurodesk programa za mlade.

Radionica izrade prirodne zubne paste

Osvještavanje o korištenju prirodnih resursa na ekološki održiv način. Poticanje zdravog stila života.

Radionica izrade prirodnog sredstva za čišćenje

Osvještavanje o morištenju prirodnih resursa na ekološki održiv način i njihovom doprinosu za cjelokupno zdravlje.

Jezični kafe / Language cafe

Razvijanje komunikacijskih vještina na stranom jeziku uz neformalno druženje.

Radionica osposobljavanja za volontersku akciju "Mladi čitaju"

Osposobljeni volonteriza čitanje priča djeci,razvoj interpretativnih vještina čitanja priča, osvještavanje o nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja djeci naglas"Čitaj mi!".

Kreativna božićna radionica

Poticanje kreativnog izražavanja i stvaralaštva mladih.

Dan borbe protiv AIDS-a 

Informiranje mladih o AIDS-u, kome se obratiti za pomoć ili savjet, gdje i kako se besplatno i anonimno testirati na HIV.

Predavanje Putopis iz Indije

Upoznavanje s istočnjačkom kulturom i osobnim iskustvom te promicanje kulture tolerancije , nenasilja i svjetskog mira.

Plesna radionica "Reci svoju vlastitu istinu"

Upoznavanje sudionika s vlastitim kreativnim izričajem. Osvještavanje načina kako u tijelo pohranjujemo stres i negativne emocije, upoznavanje s mudrosti vlastitog tijela i duha te kreativnim načinima rješavanja stresa i metodama relaksacije.

Večeri društvenih igara

Neformalno druženje, poticanje organiziranog provođenja slobodnog vremena mladih.

"BookCrossing kutak"

Poticanje mladih na čitanje i razmjenu knjiga. Informiranje i populariziranje svjetskog pokreta "BookCrossing".

Pub kviz

Neformalno druženjei poticanje provođenja organiziranog slobodnog vremena mladih.

Akustični glazbeni koncert

Neformalno provođenje slobodnog vremena i druženje

Erasmus cafe

Informiranje o procesu prijave na Erasmus+ natječaj za studentsku razmjenu.

Radionica kreativnog novinarstva 

U skladu s općim ciljevima svladavanje osnova novinarskog izražavanja, ali i mogućnostima kreativnog pisanja, osnove "on-line" novinarstva i osposobljavanje za moguće volontiranje i/ili honorarni rad u tiskanim medijima i portalima.

Edukacija "Kako osnovati udrugu" 

Poticanje samozapošljivosti i poduzetnosti mladih. Informiranje o osnivanju, registraciji i poslovanju udruge.

Predavanje "Couchsurfing": Totalno drugačije putovanje!

Mladi će se upoznati s konceptom putovanja sa smanjenim budžetom, čuti zanimljiva iskustva mladih koji su putovali i upoznali mnoge strane kulture te dobiti korisne savjete. 

Predavanje "Međunarodni volonterski kampovi i EVS"

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih.

"Decoupage" radionica

Poticanje kreativnog izražavanja i stvaralaštva mladih i razvijanje kreativnih hobija.

Radionica bubnjanja: Djembeteka

Opće upoznavanje s instrumentom i tehnikom sviranja bubnja, izražavanje kreativnosti mladih putem glazbe.

Usluga: besplatno kopiranje za učenike i studente

Pružanje usluge mladima slabijeg imovinskog statusa.

Usluga: besplatan pristup internetu, čitaonica tiskovina, časopisa i edukativnih materijala.

Korisnici se pri dolasku u klub mogu informirati o aktivnostima u klubu, uzeti edukativne materijale, prelistati časopise te koristiti internet