Povodom obilježavanja 20 godina svoj rada, Udruga CINAZ organizira acionalnu panel raspravu „Zajednica otvorena mladima-Centri za mlade: izazovi, primjeri dobre prakse i standardi rada“ koja će se održati u četvrtak, 23.studenog u Kneževoj palači s početkom u 13 sati (Koncertna dvorana).
Kako izgleda idealan centar za mlade? Koji su standardi i uvjeti za osnivanje centara za mlade? Koji su izazovi i mogućnosti su-upravljanja i ko-kreiranja programa centara za mlades mladima?
Odgovore na ova pitanja i brojna druga vezano za funkcioniranje centara za mlade u Hrvatskoj doznat ćete od predstavnika centara za mlade iz različitih dijelova Hrvatske i od stručnjaka koji se bave s izradom standarda kvalitete centara za mlade.
U sklopu panela ćepredstavnici Udruge Prizma predstaviti zaključke građanske porote u sklopu projekta „CitizenZ“ o ulozi mladih u izradi i provedbi programa u Centru za mlade.
Cilj ove panel rasprave jest raspraviti i zaključiti što jedan centar za mlade zaista čini kvalitetnim kao i što trenutne centre za mlade čini kvalitetnima. U panel raspravi sudjeluju:
1. JELENA VOJVODA, ravnateljica Centra za mlade Bunker iz Samobora
2. JELENA BRCKOVIĆ, programska voditeljica iz P4-Centra za mlade i nezavisnu kulturu iz Varaždina
3. KRISTIJAN OREŠKOVIĆ iz Mreže mladih Hrvatske, krovne organizacije koja okuplja udruge mladih i za mlade
4. GORAN BILIČIĆ, Info Zona iz Splita, voditelj projekta „Centar za mlade Split“

Moderatorica: Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora
Uvodni govor: Morana Rogić Vihar, predsjednica Udruge CINAZ
Dina Bušić, Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra
Martina Vlahov, prezentacija „Uloga mladih u izradi i provedbi programa u Centru za mlade“ - Udruga Prizma

Podršku organizaciji panela pruža Grad Zadar.

Odazovi se na našem Facebook eventu!

Predstavljanje Time to move kampanje i ESS-a te predavanje "ESS i Volontiranje - moje iskustvo"

U suradnji s našim kolegama iz Udruge Carpe Diem iz Karlovca 11.10.2023. proveli smo prvu od dvije edukativne aktivnosti u Gimnaziji Jurja Barakovića s ciljem promocije "Time to Move" kampanje i pružanja informacija o raznovrsnim mogućnostima koje ona pruža. Na prvi dan, naše kolegice iz Udruge Carpe Diem su predstavile učenicima drugog i četvrtog razreda pojmove Europskih snaga solidarnosti, volontiranja i uputili ih o tome kako se prijaviti te iskoristiti brojne fascinantne prilike koje su im dostupne putem ove kampanje. Ova aktivnost je imala za cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u projektima solidarnosti i volonterizma te im pružiti informacije i motivaciju za sudjelovanje u kampanji "Time to Move."

Sljedeći dan, 12.10.2023., proveli smo dugu od dvije edukativne aktivnosti u Gimnaziji Jurja Barakovića. Učenicima drugog razreda održana je inspirativna prezentacija i predavanje od strane volonterke iz Udruge Carpe Diem, koja dolazi iz Turske. Ova volonterka je podijelila svoju osobnu priču te detaljno predstavila volontiranje kao aktivnost, istaknuvši različite opcije dostupne mladima. Također, pružila je korisne smjernice o tome kako se prijaviti za volontiranje i odgovorila na brojna pitanja koja su se odnosila na njezino predavanje, kampanju "Time to Move" te Europske snage solidarnosti.

   
    

 

Predavanje o Work&Travel USA programu

25.10.2023. u Studentskom klubu Sveučilišta u Zadru - Božo Lerotić u sklopu Time to Move kampanje organizirali smo Work&Travel USA predavanju u suradnji sa sjajnom agencijom IntegralEdu iz Zagreba na kojem smo studentima predstavili Eurodesk, što je to Time to move kampanja te nakon toga predali podij kolegama iz Zagreba da predstave Work&Travel program. Studenti su se okupili kako bi saznali sve tajne ovog nevjerojatnog programa, čuli priče iz prve ruke te postavljani brojna pitanja. Ovo nije bilo obično predavanje - ovo je bila prava riznica informacija, inspiracije i entuzijazma. Saznali smo o nevjerojatnim avanturama, čuli odlične savjete i nevjerojatne priče.

       

 

Okusi Europe: Kulinarska Avantura

Tijekom mjeseca listopada organizirali smo natječaj za mlade ljubitelje kulinarske umjetnosti. Sudionici je zadatak bio da odabiru europsku zemlju, pripreme autentično jelo te zemlje, istraže njegovu povijest i tradiciju, te podijele svoje iskustvo i priče putem fotografija i tekstova, a najbolja prijava je bila i nagrađena. Ova aktivnost se provodila u sklopu europske kampanje "Time to Move" s ciljem poticanja mladih na aktivno upoznavanje Europe i njezinih mnogobrojnih mogućnosti, uključujući volontiranje, stipendije i razmjene mladih. Također, kulinarska avantura je dodatno obogatila razumijevanje europske raznolikosti kroz praktično iskustvo i interaktivno učenje, potičući sudionike da istraže različite kulture kroz hranu.


                                                         

 

Terenske posjete poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. u Zadru zatvorili su učenici iz OŠ Murterski škoji s otoka Murtera u petak, 3.lipnja. Bila je to osma školska grupa, a sveukupno su sudjelovale dvije srednje i šest osnovnih škola, partnerskih organizacija u projektu „Mali poduzetnici“: OŠ Šime Budinić, OŠ Valentin Klarin Preko, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Ivan Goran Kovačić Lišane Ostrovičke, OŠ Murterski škoji, OŠ Dr.Franje Tuđmana Knin, Srednja škola Obrovac i Ekonomsko- birotehnička i trgovačka škola Zadar. 

Učenici su se prilikom terenskog posjeta upoznali s radom poduzetničkog inkubatora, poslovnim planom poduzetnika korisnika i s izravnim iskustvima lokalnih poduzetnika.

Zahvaljujemo se poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. i njihovom timu za doprinos projektu razvijanja poduzetničkih kompetencija djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije posebice voditeljici Ani Odvitović na stručnom vodstvu i na uloženom trudu.

I za kraju zahvaljujemo se svim lokalnim poduzetnicima u poduzetničkom inkubatoru koji su primili učenike i prenijeli im svoje iskustvo poslovanja, a među njima su Smart Water d.o.o., FER Projekt d.o.o., restauratorica Kristina Dvornik, Zona Plus, Pavičić d.o.o, Word Nerd, itd.

Projekt Mali poduzetnici provodi se uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u šk.god. 2021./2022.

 

Poduzetnički inkubator


CINAZ je na Trgu Petra Zoranića u Zadru na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se održala 26.svibanj 2022. predstavljao projekt "Mali poduzetnici" i edukativnu brošuru "Plasman proizvoda na tržište". Domaćin smotre je bila srednja škola Stanka Ožanića u Zadru, lokalna podružnica HUUZ-a i suradnik u projektu "Mali poduzetnici".

Cilj brošure je unaprijediti znanja učenika o marketingu, brendiranju i osnovama financijske pismenosti kako bi što bolje plasirali svoje proizvode na tržište.

Brošuru su izradili učenici školske zadruge Solidus, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar pod mentorstvom prof. Sandre Bijelić Pajović. Hvala Vam na uloženom trudu i doprinosu projektu!
 

Projektom „Mali poduzetnici“ CINAZ s partnerima želi pridonijeti rješavanju problema slabe razvijenosti poduzetničkih aktivnosti, učeničkih zadruga i kreativnih potencijala djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. 

Edukativnu brošuru „Plasman proizvoda na tržište“ možete preuzeti na mrežnoj poveznici ispod:
Mali_Poduzetnici_PLASMAN_PROIZVODA_web.pdf

Projekt "Mali poduzetnici" provodi se uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u školskoj godini 2021./2022. 

 

Županijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZŽupanijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZŽupanijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZ284476310 671630717275865 8086206522604344871 n

Županijska smotra učeničkih zadruga 2022 CINAZ

Mreža za aktivaciju mladih izradila osam smjernica!

Izradili smo osam smjernica kroz projekt „Mreža za aktivaciju mladih“ u kojemu je naša udruga CINAZ jedna od partnerskih organizacija.

Svi dokumenti nalaze se na linku OVDJE

https://zamisli.hr/index.php/mreza-za-aktivaciju-mladih/180-smjernice-mreze-za-aktivaciju-mladih

Projekt Mreža za aktivaciju mladih sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

2022-05-31