'Mali poduzetnici' razvijaju prezentacijske vještine

 

DSC 0519

 

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ je u četvrtak, 25. veljače 2016., održala još jednu radionicu sa učenicima petih razreda u Osnovnoj školi Šime Budinić u Zadru u sklopu njihovog izvannastavnog programa i učenja za poduzetništvo.  Radionicu pod nazivom 'Prezentacijske vještine'  je vodila Ivana Perica, mag.novinarstva i stručna suradnica udruge CINAZ.

Učenici su imali priliku naučiti o tehnikama izražavanja, kako napraviti kvalitetnu prezentaciju, savladati strah od javnog nastupa te izraziti sadržaj na razumljiv način, odnosno poboljšati efektivnost nastupa korištenjem vizualnih pomagala.

Udruga CINAZ u 2016. godini nastavlja sa programom provođenja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti za djecu i mlade te poziva i dalje sve osnovne i srednje škole zainteresirane za suradnju da se jave ovdje

DSC 0501

Dani Valentinova 11.-12.2.2016.

288c4478 d7a8 40d3 b6a9 110ffbc6c457

 

Povodom obilježavanja Valentinova, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ u ovaj četvrtak i petak, od 11.2. do 12.2.2016 organizira kreativnu radionicu i akustični koncert za ljubitelje country glazbe:

 

Kreativna radionica 'Be my Valentine', 11.veljače.2016, 18.30h

Ako nemate inspiracije i ne znate što biste poklonili voljenoj osobi za Valentinovo, prijavite se za kreativnu radionicu i naučite kako sa malo mašte i materijala možete napraviti zanimljive poklone za Valentinovo; čestitke, ukrase, okvire za slike i sl.

Za sudjelovanje je  potrebno prijaviti se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s osobnim podacima (ime, prezime, email, telefon/mobitel, godina rođenja) najkasnije do četvrtka ujutro 11.2.  s naznakom 'Be my Valentine'.

Radionica će se održati u četvrtak poslijepodne u 18.30h u udruzi CINAZ (Trg Petra Zoranića 1). Radionica je besplatna, a predviđeno tajanje je 2h.

 

Akustični koncert "In Love With Country", duo No Ordinary, 12.2.2016, 20.00h*

Klub mladih KLOOZ će ugostiti Mateu Biloglav i Luciju Grabovac, poznatije kao country duo No Ordinary koje će održati akustični koncert.

Matea i Lucija pjevaju zajedno već godinama, u zborovima i njihovoj a cappella grupi A.K.A. Crescendo. Prošle godine su odlučile zaploviti u mali projekt koji je na kraju doveo do osnivanja njihovog dueta. Obje su završile glazbenu školu, Matea klavir, Lucija gitaru.

Za sebe kažu da su velike zaljubljenice u country glazbu, što je malo neobično na našim prostorima, ali to su zanemarile, jer je to glazba za njihovu dušu.

Ovo će biti njihov prvi samostalni koncert, kojeg su nazvale "In Love With Country", budući da će sve pjesme biti ljubavnog karaktera i naravno, u country stilu. Kao iznenađenje, Matei i Luciji će se pridružiti kao pratnja Filip Rušin kao beatbox, tako da ćete imati priliku čuti country sa beatboxom!

 

*aktivnost se provodi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

 

 12716096 749362598527926 1579684070668086238 o

Radionica decoupage tehnike s grupom "Mali poduzetnici" 

 

DSC 0183

 

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ je u srijedu, 3. veljače 2016., održala kreativnu radionicu decoupage ili salvetne tehnike u Osnovnoj školi Šime Budinić. Na radionici su sudjelovali učenici petih razreda uz njihovu mentoricu profesoricu Nadu Nekić, voditeljicu grupe "Mali poduzetnici". 

Kroz zanimljivu i kreativnu radionicu, koju je vodila voditeljica Udruge Morana Rogić, učenici su naučili kako od običnih starih predmeta, primjerice staklenih boca, drvenih i plastičnih kutijica, itd. uz malo vedrih boja i kista te salveta različitih uzoraka, dobiti prekrasne suvenire, ukrase i poklone. Radionica je ujedno imala i ekološku dimenziju, tj. razvijanje svijesti o očuvanju okoliša, poznatom pod pojmom upcycling

Ova radionica se provodi u sklopu izvannastavnog i izvanškolskog programa Udruge CINAZ za 2016. godinu u osnovnim i srednjim školama s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i kvalitetnog osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih. 

Udruga CINAZ poziva sve zainteresirane osnovne i srednje škole za provođenje ove aktivnosti da nam se jave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

DSC 0225  DSC 0211

Volontersko čitanje slikovnica djeci

mladicitaju

Još se sjećaš najdraže slikovnice, voliš zvuk svog glasa i dobro se snalaziš s klincima?

Prijavi se na volontersko čitanje slikovnica djeci pod nazivom „Mladi čitaju“!

U sklopu provedbe programa „Klub mladih KLOOZ“ uz potporu Ministarstva socijalne politke i mladih RH, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ i Gradska knjižnica Zadar nastavljaju s volonterskom akcijom „Mladi čitaju!“ s kojom obilježavaju nacionalnu kampanju 'Čitaj mi!' (više informacija: www.citajmi.info).

Pozivaju se mladi da se prijave za volontersko čitanje slikovnica djeci. Uvjeti su da imate između 18 i 30 godina, da se dobro snalazite s klincima i s čitanjem naglas.

Ako se želite pridružiti veseloj ekipi volontera, prijavite se za radionice pripreme čitanja djeci naglas do 3.veljače 2016. do 16.00h!

Dvodnevne radionice će se održati u četvrtak, 4.veljače i u petak, 5.veljače od 18.00 do 20.00h u prostoru udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, 23000 Zadar).

Prijavi se putem prijavnice na ovom LINKU

Više informacija na e-mailu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom "Mladi čitaju" ili osobnim dolaskom u Udrugu CINAZ.

Druga polovica siječnja u Klubu mladih KLOOZ

 

TJEDAN DRUŠTVENIH IGARA

 

97897 igre

 

Dosadno vam je? Ne znate kud sa sobom? Ekipa nije za ništa, a i vani pada kiša. Imamo rješenje za to!

Svakim danom od 19. do 21. siječnja (18:30-21:30h) Klub mladih Klooz organizira večeri društvenih igara. Na raspolaganju će vam biti razne igre: Pictionary, Scrabble, Uno, Milijunaš itd. Također ste pozvani da ponesete i svoje igre ako želite ;) 

Navratite, zabavite se i upoznajte nekog novog! Očekuju vas topli čaj i keksići. ;) 

Molimo potvrdite svoj dolazak za dan i termin koji želite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 315-673. Potražite nas na adresi Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). 


 

CIKLUS RADIONICA "SEKSUALNOST I JA"

 

12509563 739555312841988 7833749519556173159 n

 

Nakon zanimljivog predavanja 'Seks i hrana' održanom u prosincu, udruga CINAZ u sklopu programa Klub mladih KLOOZ u suradnji s udrugom Kreativne adaptacije Vas pozivaju na radionice pod nazivom 'Seksualnost i ja'.
Na radionicama će polaznici moći promišljati o vlastitoj seksualnosti, stavovima i vjerovanjima, ponašanju te zajednički tražiti odgovore na postavljena pitanja. Cilj radionica je detabuizirati i destigmatizirati pojedina pitanja vezana uz seksualnost i seksualno zdravlje i potaknuti zdravi psihički razvoj mladih.

Ciklus od tri besplatne radionice će voditi Silvana Čeko Jurišić, prof. pedagoginja, Gestalt psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja u edukaciji (Udruga Kreativne Adaptacije).
Radionice će se održavati jednaput tjedno u trajanju od 1-1.5h, a prva radionica će se održati u utorak, 26.1.2016. u 18h u prostoriji Udruge CINAZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). Svi zainteresirani mladi u dobi od 15 do 30 godina se mogu prijaviti do ponedjeljka, 25.1.2016. do 13h putem ove prijavnice . 

 

* ove aktivnosti se provode u sklopu programa Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH