CINAZ daruje božićni poklon paket!  

Udruga CINAZ Vam daruje božićni poklon paket! Ako želite osvojiti knjigu John Dunning-a "Knjižarev trag" i božićni decoupage svijećnjak (sa slike) potrebno je:
1. kliknuti 'like' na fb stranicu Klub mladih Klooz ovdje
2. podijeliti na Vašoj facebook stranici link za nagradnu igru.
3. U komentar taggirajte osobu kojoj želite darovati ovaj poklon.

Nagradne igra traje do utorka, 22. prosinca do 12h. Dobitnik će se odabrati pomoću random.org. Sretno! wink emotikon

Zatvorene prijave za Radionicu decoupage tehnike

Obavještavamo Vas da su 15. prosinca 2015. u 12.00 sati zatvorene prijave za Radionicu decoupage tehnike. Slijedi Radionica izrade božićnih čestitki. Požurite osigurati svoje mjesto! 

Dekodiranje medijskih poruka u Prirodoslovno-grafičkoj školi

U srijedu 09. prosinca 2015. godine u organizaciji Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ održana je radionica „Dekodiranje medijskih poruka“ na kojoj su sudjelovali učenici prvih razreda Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru. Voditeljica radionice bila je profesorica Valentina Grbić, članica i stručna suradnica Udruge.

Radionica je održana u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti s ciljem osvještavanja mladih o sve većoj ovisnosti o modernim medijima i negativnim utjecajima istih. Na radionici su učenici imali priliku naučiti kako nastaju reklame, kako se stvaraju "kodovi" i koje su metode dekodiranja medijskih poruka, te su kroz diskusiju o brojnim domaćim i stranim reklamama bili poticani na kritičko razmišljanje s posebnim osvrtom na etičnost reklama tj. poruka koje šalju.

Udruga CINAZ u sklopu svog programa kontinuirano provodi aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti sa djecom i mladima.

   

Udruga Cinaz dobila priznanje za organiziranje volonterskih aktivnosti

U Gradskoj loži u Zadru 04. prosinca 2015. obilježen je Međunarodni dan volontera trećom po redu svečanom dodjelom volonterskih nagrada „Volonterska ruka“. Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ dobila je priznanje od strane Volonterskog centra Zadar za organiziranje volonterskih aktivnosti na području provođenja slobodnog vremena mladih i aktivnog sudjelovanja u zajednici.
Ovim se nagradama inače nastoji uspostaviti i razvijati kvalitetan odnos suradnje i međusobne potpore neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije, te vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva na području županije.
CINAZ ovim putem zahvaljuje svim volonterima koji su svojim trudom doprinijeli promicanju volonterskih vrijednosti u lokalnoj zajednici te dali podršku radu Udruge CINAZ.

Darovi od CINAZA u mjesecu darivanja

christmas cards14

Dani otvorenih vrata Udruge, ponedjeljak, 07.12.2015, 10.00-15.00h, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača)

Svi zainteresirani građani mogu doći i informirati se o djelovanju Udruge, o programu izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti, mogućnostima volontiranja te uključivanju u rad Udruge. Radujemo se Vašem dolasku!

**********

Predavanje 'Seks i hrana', srijeda, 9.12.2015., 18.00h, Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana

Voditeljica: Silvana Čeko Jurišić, prof. pedagoginja, Gestalt psihoterapeutkinja i socijalna terapeutkinja u edukaciji (Udruga Kreativne adaptacije).

Kroz predavanje će se raspraviti o mozgu kao "najvećem spolnom organu", neurotransmiterima te hrani kao afrodizijaku. Predstaviti će se utjecaj medija i interneta: "Što kaže google?", te anoreksija, bulimija i fetišizam kao rezultat odnosa prema hrani i seksualnosti. Za kraj će sa dati kratki osvrt na zdrav odnos kako prema hrani tako i prema vlastitoj seksualnosti.
Ovim predavanjem se obilježava i Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Ulaz slobodan.

*ova aktivnost  se provodi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

**********

Radionica decoupage tehnike, udruga CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), 16.12. i 17.12.2015., 18h

Salvetna tehnika ili ''decoupage'' je vrlo jednostavna i popularna tehnika dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja. Može se koristiti za ukrašavanje svih materijala uključujući drvo, porculan ili svijeće. Polaznici će naučiti kako od dekorativnih salveta uz malo mašte mogu od  starih, odbačenih predmeta dobiti prekrasne, unikatne stvari koje mogu sačuvati, pokloniti i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi.

Za radionicu se potrebno prijaviti putem prijavnog obrasca do 15.12.2015. do 12h. Radionica je namjenjena mladima od 15. do 30. godina, a zamišljene su kao dvije jednodnevne radionice.

Predmeti s radionice će se moći namijeniti u humanitarne svrhe, za božićni humanitarni štand "Putevima sv.Frane" za socijalnu samoposlugu u Zadru.

*ova aktivnost  se provodi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

**********

Radionica izrade božićnih čestitki, udruga CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), 21.12.2015., 17.00h-20.00h

Povodom božićnih blagdana  Udruga CINAZ organizira radionicu izrade božićnih čestitki za sve građane!

Dođite i sami izradite kreativne i posebne božićne čestitke za vaše najbliže, prijatelje, poznanike i oživite pomalo zaboravljen način čestitanja Božića koji će uvijek imati dragocjenu vrijednost.

Radionica je besplatna i sav materijal za izradu je osiguran. Za radionicu je potrebno potvrditi svoj dolazak do 20.12. do 16h sa svojim osobnim podacima na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 315-673.

 **********