Započela radionica sviranja rock gitare za početnike!

U klubu mladih KLOOZ je u utorak, 10.studenog 2015., započela radionica sviranja rock gitare za početnike.

Nakon velikog interesa mladih za ovu radionicu koja se održala u prošlogodišnjem programu kluba mladih KLOOZ, a s obzirom da primamo grupu od samo četvero polaznika, odlučili smo je opet uvrstiti u ovogodišnji program. Radionica je namijenjen isključivo početnicima i mladima u dobi od 15-30 godina koji posjeduju vlastitu gitaru.

Ciljevi radionice su: svladavanje osnovnih glazbenog vještina na gitari, razumijevanje osnovnih glazbenih pojmova kao što su ritam, ton, nota, akord, tempo; svladavanje osnovnih akorada, ritmova, melodija; vježbanje sluha, "skidanje" i učenje novih pjesma; sviranje s trzalicom i prstima; rifovi, "power chord-i". Uz to polaznici će naučiti svirati: ''Smoke on the water'' (Deep Purple), ''Paranoid'' (Black Sabbath), ''Nothing Else Matters'' (Mettalica),  ''Don't Cry ''(Guns N' Roses), itd.

Radionicu vodi ugledni profesor gitare u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru, prof. Ivan Vihar (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Više o programu kluba mladih KLOOZ za studeni 2015. možete pogledati ovdje.

Ova aktivnost se provodi u sklopu projekta Klub mladih KLOOZ uz potporu Ministarstva socijalne politke i mladih RH.

DSC 1905 DSC 2388

PLANIRANA DOGAĐANJA U STUDENOM 2015.

 

10.11.2015.,18.00h, klub mladih KLOOZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača, Udruga CINAZ)

Radionica sviranja rock gitare (akustične ili klasične) za početnike

Ciljevi radionice su: Svladavanje osnovnih glazbenog vještina na gitari, razumijevanje osnovnih glazbenih pojmova kao što su ritam, ton, nota, akord, tempo; Svladavanje osnovnih akorada, ritmova, melodija; Vježbanje sluha, "skidanje" i učenje novih pjesma; Sviranje s trzalicom i prstima; Rifovi, "power chord-i". Uz to polaznici će naučiti svirati: ''Smoke on the water'' (Deep Purple), ''Paranoid'' (Black Sabbath), ''Nothing Else Matters'' (Mettalica),  ''Don't Cry ''(Guns N' Roses), itd.

Voditelj: Ivan Vihar, prof.gitare (udruga CINAZ), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

*******************************

18.11.2015., 18.00h, klub mladih KLOOZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača, Udruga CINAZ)

Edukativna radionica „Biti volonter“

Edukativna radionica na kojoj će svi zainteresirani saznati o vrstama i oblicima volontiranja, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, Etičkom kodeksu i Zakonu o volontersvu, kompetencijama stečenim volontiranjem i izdavanju potvrde o istima, gdje i kako postati volonter i o volonterskim aktivnostima koje su dostupne. Radionice će uključiati individualni i timksi rad volontera koji će kroz različite vježbe saznati sve važne informacije o volontiranju.

Voditelji: Josip Vidov, Tea Šegić (Volonterski centar Zadar), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

*****************************

25.11.2015., Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana, 18.00h

Predavanje Feng shui

Feng shui je drevna kineska vještina, ne samo uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, to je način života u skladu s prirodom. Užurbanim načinom života sve se više udaljavamo od prirode, a Feng shui nas uvijek ponovo vraća prirodi i nama samima. Kroz predavanje posjetitelji će biti upoznati sa osnovnim pojmovima Feng shuija, te jednostavnom primjenom istog u svakodnevnom životu.

Voditelj: Vesna Zubčić, diplomirana produkt dizajnerica i fengshui savjetnica/terapeutkinja (Udruga za poboljšanje kvalitete života ''Terra''), email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekcija filma: Nikola Tesla - gospodar munja

 

Povodom rođendana Nikole Tesle, lokalni Info centar za mlade Zadar organizira projekciju dokumentarnog filma o Nikoli Tesli.

Nikola Tesla je jedan od najvećih izumitelja svih vremena, a svakodnevno se koristimo nekim od stotina njegovih izuma, što patentiranih, što onih za koje je slava pripala drugima, poput radija. Prije svega, Tesla je bio vizionar, što ga je razlikovalo od ostalih znanstvenika i izumitelja, a neke njegove ideje su se činile nepraktične, prenapredne ali i opasne, ne samo za ono vrijeme, već i za današnje.

Projekcija se održava u petak, 10.7.2015. s početkom u 19 sati u prostorijama Udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1), a ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašemu dolasku!

NIKOLATESLA.PLAKAT 01

O kiču i umjetnosti u Info centru za mlade Zadar

 

Što je kič, a što umjetnost? Koje su karakteristike kiča i gdje se sve možemo susresti s kičem?

kic plakat 01

Lokalni Info centar za mlade Zadar poziva sve zainteresirane na predavanje Kič i umjetnost.

Predavanje će se održati u prostorijama udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača), u srijedu, 8. srpnja 2015. s početkom u 19 sati.

Na predavanju će se raspravljati o kulturnim i umjetničkim vrijednostima, nastanku i pojavi kiča, primjerima kiča u svakodnevnome životu, te o prisutnosti kiča u različitim područjima i granama umjetnosti. Svrha predavanja je educirati i povećati interes mladih za umjetnost i kulturu, poticanje razvoja kritičkog mišljenja i razumijevanja umjetnosti i kulture.

Predavanje vodi diplomirana povjesničarka umjetnosti i voditeljica Info centra za mlade Zadar Martina Đurković. Ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašemu dolasku!

Što trebam znati o genetski modificiranim organizmima?

 

Što su zapravo GMO-i? Znamo li što jedemo i ima li kod nas GM usjeva? Koliko su zapravo GMO-i opasni za zdravlje čovjeka i okoliš?

Lokalni info centar za mlade Zadar organizira predavanje „Što trebam znati o genetski modificiranim organizmima?“.

Predavanje se održava u prostorijama lokalnog Info centra za mlade Zadar (adresa: Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača) u srijedu, 17. lipnja 2015. s početkom u 19 sati.

Na predavanju lokalni Info centar za mlade Zadar pokušat će dati odgovore na mnoga pitanja vezana uz GMO-e, koji, kako u cijelome svijetu pa tako i u Hrvatskoj, nedvojbeno izazivaju strah i zabrinutost, te sve snažniji otpor i nepovjerenje u proizvodnji i korištenju genetski modificiranih organizama.

Jesu li naši strahovi od genetski modificiranih organizama opravdani, saznajte u srijedu, 17. lipnja u Info centru za mlade Zadar!

Radujemo se Vašemu dolasku!

gmo01