Klub mladih KLOOZ i Info centar za mlade Zadar najavljuju događanja za studeni!

 

KLOOZ

Radionica „Kako se uspješno predstaviti na engleskom jeziku?“

job picture

Što navesti u životopisu? Kojim redoslijedom? Koje izraze koristiti? Kako prevladati pravopisne i gramatičke greške? A kako još sve to učiniti na engleskom jeziku i konkurirati na stranim tržištima?

Ako i vi imate pitanja o tome kako napisati kvalitetan životopis (i kako načiniti verziju na engleskom jeziku), odgovore potražite u klubu mladih Klooz (u Udruzi Cinaz, Trg Petra Zoranića 1) – na radionici pisanja životopisa (na engleskom jeziku).Na radionici ćete dobiti upute što napisati, kako te u kojem formatu, a zatim ćete, uz pomoć voditeljice radionice, prevesti svoje životopise na engleski jezik (u duhu engleskog jezika).

Nemojte gubiti vrijeme s aplikacijama poput google prevoditelja, koje mogu prevesti riječ, ali ne i kontekst rečenice i teksta – dođite na radionicu i kreirajte dokument koji će Vam biti od trajne vrijednosti!

Radionica će se održati u četvrtak 13. studenog 2014., u prostoru Udruge Cinaz, od 17.30 do 18.45 sati. 

 

''Decoupage'' radionica

Klub mladih KLOOZ organizira „Decoupage“ radionicu u utorak, 25. studenog 2014., u 18.00 sati.

Salvetna tehnika ili ''decoupage'' je vrlo jednostavna i popularna tehnika dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja. Može se koristiti za ukrašavanje svih materijala uključujući drvo, porculan ili svijeće. Polaznici će naučiti kako od dekorativnih salveta uz malo mašte mogu od  starih, odbačenih predmeta dobiti prekrasne, unikatne stvari koje mogu sačuvati, pokloniti i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi. Radionica će se ponoviti ovisno o interesu polaznika.

 

INFO CENTAR ZA MLADE ZADAR

Predavanje „Ne budi stranac u vlastitom gradu“

LICM 01Lokalni Info centar za mlade Zadar organizira ciklus predavanja uz šetnju gradom pod nazivom „Ne budi stranac u vlastitom gradu“. Predavanja su namijenjena studentima iz drugih gradova koji su tek došli u Zadar, ali i svim mladima u dobi od 15 do 30 godina koji žele saznati više o staroj jezgri grada; njegovim kulturno-povijesnim spomenicima, bogatoj kulturnoj baštini, Kalelargi, trgovima, crkvama, palačama, parkovima i turističkim atrakcijama grada Zadra.

Prvo predavanje održat će se u četvrtak, 13. studenog s početkom u 15.00 sati, a sudionici se imaju priliku upoznati sa najznačajnijim trgovima, ulicama i crkvama grada Zadra!

Sve upite za više informacija i prijave s osobnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa i broj mobitela) možete poslati na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zatim na mobitel: 095 537 3897, ili se jednostavno obratiti u Info centar za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Predavanja se organiziraju u suradnji s Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom, i Udrugom turističkih vodiča Donat, Zadar.

 

Predavanje "Mediji i reklame-koliko su nam važni?"

Koliko je jak utjecaj medija u suvremenome društvu? Na predavanjima pod nazivom „Mediji i reklame: koliko su nam važni?“ svi zainteresirani imaju priliku upoznati se s primjerima medijskih manipulacija, naučiti kako ih prepoznati, te kako se kvalitetno informirati i koja su njihova prava.

Prvo predavanje na kojem će biti riječi o primjerima i manipulaciji u medijima započinje u utorak, 18. studenog u 18.00 sati.

Drugo predavanje, na kojemu će se prezentirati i raspravljati o zakonima i propisima o pravima građana i medija održat će se u četvrtak, 20. studenog s početkom u 18.00 sati. Predavanja se održavaju u prostorijama udruge CINAZ (Providurova palača).

Svrha ovih predavanja je upoznavanje i informiranje mladih ljudi o manipulaciji medija, te o pravima medija i potrošača. Predavanje će voditi Valentina Grbić, prof.

 

​*Sve aktivnosti Info centra za mlade Zadar i kluba mladih KLOOZ provode se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.​

 

 

Predstavljanje Europske volonterske službe zadarskim maturantima

 

letak a6 01Novootvoreni Info centar za mlade Zadar provodi informiranje kroz individualne, te grupne aktivnosti s ciljem kvalitetnog informiranja i educiranja mladih uz raznolik sadržaj. Anketna istraživanja udruge CINAZ na predstavljanju Info točke 2012. pokazuju da mladi u Zadru najviše žele biti informirani o kulturi i putovanjima, a zatim slijedi podjednak interes za zapošljavanje i volontiranje. Više o samome Info centru za mlade možete pročitati ovdje.

Prva aktivnost prvoga lokalnog Info centra za mlade u Zadru, u suradnji sa Info Zonom iz Splita (Regionalnim Info centrom za mlade), je predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru. Na predstavljanju EVS-a, u četvrtak 30. listopada u 13.10h u Multimedijalnoj dvorani škole, zainteresirani maturanti će saznati više o programu koji mladima nudi mogućnost volontiranja u europskim zemljama i do godine dana, uz plaćen put i troškove života. Prisutni će čuti konkretna iskustva te saznati što je potrebno da i sami osjete čari volontiranja i upoznavanja strane zemlje, tuđe kulture, jezika i novih prijatelja. Gosti iz udruge Argonauta podijeliti će svoje bogato iskustvo volonterskih razmjena u sklopu programa EVS. Udruga Argonauta je dovela mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter, te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala sa europskim jezicima, narodima i kulturama. O svojim dojmovima pričat će i volonterka Yordanka Mihaleva iz Bugarske te Dominika Sorkowicz iz Poljske koje trenutno volontiraju u udruzi Argonauta.

***

VIŠE O PREDSTAVLJANJU EVS PROGRAMA PROČITAJTE NA BLOGU.

ZAKORAČIMO U TOLKIENOV SVIJET MAŠTE!

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba. Cilj manifestacije jest približiti mladima lik i djelo najpopularnijeg pisca fantastike Johna Ronalda Reuela Tolkiena uz zabavno i ugodno druženje. Posljednjeg dana ćemo proglasiti i pobjednika književnog natječaja za kratku fantastičnu (fantasy) priču uz dodjelu prigodne nagradeviše o natječaju).

 

četvrtak, 9.10.2014., klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)

Večer čitanja Tolkiena, 18.30h

Čitanje ulomaka iz Tokienovih knjiga po vlastitom izboru. Pozivamo sve mlade obožavatelje Tolkiena da podijele s nama svoj najdraži ulomak te zajedno zakoračimo u njegov fantastični svijet. Najhrabrije čitače nagrađujemo!

 

Petak, 10.10.2014., Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana

15.30 -16.30h, Ženski likovi u Tolkienovim djelima: saznajte više o ženskim likovima koji su utjecali na događaje na Ardi.

16.40 – 18.10h, Tengwar i radionica kaligrafije: upoznavanje s poviješću toga vilenjačkog pisma, s načinima pisanja uz radionicu pisanja vlastitog imena.

18.25 – 19.30h, Pictionary: igra u kojoj je cilj pogoditi zadani pojam. Naravno, iz svijeta Arde.

 

Subota, 11.10.2014. klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)

11.30-13.00h, Jezici u Tolkienovim djelima i radionica vilenjačkog jezika Quenye: pregled jezika koje je Tolkien stvorio za svijet Međuzemlja s naglaskom na Quenyu

13.15-14.15h, Edaini i Númenor: tko su bili Edaini, a tko Númenorejci i kakva je njihova veza s Arnorom i Gondorom?

14.30-16h, Istari: znate li zaista sve o Sarumanu, Gandalfu i ostalim čarobnjacima? Ako želite saznati više, dođite na predavanje i uđite u svijet magije.

 

O Udruzi Tolkienovoih obožavatelja ''Almarenska družina''

Udruga Tolkienovih obožavatelja "Almarenska Družina" je nestranačka, nevladina i neprofitna Udruga slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje zajedničke interese. Djelatnost Udruge čini promocija lika i djela Johna Ronalda Reuela Tolkiena,  i ostalih pisaca fantastike, popularizacija književnoumjetničkih djela iz smjera fantastike i srodnih smjerova te načelna potpora mladim i perspektivnim hrvatskim piscima fantastike i srodnih smjerova. Ostale informacije potražite na sljedećim poveznicama:

https://www.facebook.com/AlmarenskaDruzina

http://tolkien.com.hr/udruga

 Plakat A3 Klub mladih KLOOZ 1 1

 

 

 Tribina o Građanskom odgoju i obrazovanju!

GOOD inicijativa

U organizaciji Udruge CINAZ i GOOD inicijative pozivamo Vas na tribinu/okrugli stol o građanskom odgoju i obrazovanju koja će se održati u prostoru Gradske knjižnice Zadar, 30. rujna u 16h.
Tribina uključuje predstavljanje rada organizatora, upoznavanje s Inicijativom za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja kao zasebnog predmeta u obrazovni sustav, razmatranje sadašnjeg stanja stvari u ovom području, raspravu te odgovore na pitanja. 
Cilj je podizanje svijesti o važnosti građanskog odgoja i obrazovanja te upoznavanje zainteresirane javnosti s našim aktivnostima. 

 

'' Građanski odgoj i obrazovanje omogućava mladima da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke. Građanski odgoj i obrazovanje podrazumijeva usvajanje vrijednosti, stavova i znanja, ali i vještina i sposobnosti kako ta znanja iskoristiti u svakodnevnim situacijama.

Građanski odgoj i obrazovanje u svom sveobuhvatnom shvaćanju obuhvaća dimenzije:

1.       DRUŠTVENA kroz koju se razvijaju socijalne i komunikacijske vještine važne za ophođenje s drugim ljudima te vještine nenasilnog rješavanja sukoba.

2.       LJUDSKO – PRAVNA kroz koju se uči o pravima i odgovornostima te kako zaštiti svoja i tuđa prava

3.       POLITIČKA kroz koju se uči o tome kako se u društvu donose odluke, zakoni i drugi propisi, tko se uključuje u taj proces i na koji način, što možemo učiniti da bismo sudjelovali u tim procesima, te kako je ustrojena državna uprava, a kako lokalna i županijska samouprava.

4.       KULTURALNA kroz koju se upoznaje vlastita kultura, prepoznaju doprinosi različitih kulturnih utjecaja na zajednicu te upoznaju druge kulture i razvija međusobno poštovanje.

5.       GOSPODARSKA ili EKONOMSKA potiče na promišljanje o radu, upravljanju financijama i svemu onom vezanom uz ekonomiju i novac.

6.       EKOLOŠKA nas usmjerava na važnost održivog razvoja i čuvanje prirodnih bogatstva.''

ovdje možete podići letak

više informacija na: www.goo.hr

Radujemo se Vašem dolasku!

 

 

Natječaj za kratku fantastičnu (fantasy) priču!

hobbit 2342834b

Ususret manifestaciji 'Dani Tolkiena' klub mladih KLOOZ i Udruga Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' u suradnji s Algoritam Profil Mozaikom organiziraju natječaj za kratku fantastičnu (fantasy) priču.

Kriteriji natječaja: 

• Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu.

• Natječaj je javan i namijenjen mladima od 15 do 30. godina s područja Zadarske županije 

• Maksimalna duljina priče je 8000 znakova s proredom, Times new roman, veličina slova 12, prored 1,5. u formatu word (formati .docx ili .doc)

• Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu na hrvatskome jeziku

• Natječaj traje do 4. listopada 2014. u ponoć

• Algoritam Profil Mozaik osigurava nagradu za pobjednika/pobjednicu natječajaTema natječaja nije zadana, ali je usmjerena na fantastiku (imaginarni svjetovi, magična bića ili rase), što znači da se žanrovi poput horora, sf-a i slično neće uzimati u obzir.Natječaj je javan i namijenjen mladima os 15 do 30 godina s područja Zadarske županije.
Autori obvezno trebaju napisati naslov priče, puno ime i prezime te broj telefona i elektroničku poštu. U naslov elektroničke pošte treba napisati: Za natječaj i naziv priče

Priče isključivo slati na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Žiri čine četiri članice Almarenske družine: Andrea Anđelić, Ines Vajzović, Zvjezdana Drašner i Bojana LubinaProglašenje pobjednika i uručenje nagrade bit će u prostorijama Udruge CINAZ 11. listopada prilikom manifestacije 'Dani Tolkiena'. 

 

 Predstavljamo program kluba mladih KLOOZ za 2014./2015.godinu!

Prvi klub mladih u Zadru, KLOOZ, je odobren treću godinu zaredom kao projekt Udruge CINAZ kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske. I ove godine mlade grada Zadra i Zadarske županije očekuje mnoštvo novih radionica, aktivnosti, događanja, edukacija i usluga koje im nudimo. Program koji vas očekuje ove godine možete pogledati ovdje: program kluba mladih KLOOZ 2014

Pratite naše aktivnosti putem facebook stranice i web stranice, a ukoliko želite primati obavijesti o našim aktivnostima posebno o prijavama za radionice putem Vašeg e-maila, prijavite se na naš newsletter. 

Radujemo se još jednoj nadolazećoj uspješnoj godini te brojnim veselim, mašovitim, kreativnim i edukativnim trenutcima! 

strip 2

 

 

Udruga CINAZ se uključila u projekt CARE-A-NET! 

RCT-Projekti-u-tijeku-logotipi-CARE-A-NET-v2-header

Osnovni cilj projekta CARE-A-NET je promicanje zapošljavanja, socijalnog uključivanja i unapređenja kvalitete života mladih koji izlaze iz alternativne skrbi – domova za djecu i mladež, odgojnih domova i udomiteljskih obitelji.

Specifični ciljevi projekta su:

- poboljšati javne politike u području zapošljavanja, stanovanja i socijalnog uključivanja mladih koji izlaze iz alternativne skrbi, i

- osnažiti mlade koji izlaze iz alternativne skrbi za održivo zapošljavanje i socijalno uključivanje.

Aktivnosti projekta:

U prvoj komponenti projekta formirat će se zagovaračka mreža koju će činiti predstavnici ustanova socijalne skrbi (domova za djecu i mladež i odgojnih domova), udruga koje rade s mladima, za mlade ili se na drugi način bave za projekt relevantnim javnim politikama i mladi koji izlaze ili su ranije izašli iz alternativne skrbi. Članovi zagovaračke mreže će kroz niz treninga razviti i unaprijediti zagovaračka znanja i vještine, analizirati relevantne javne politike i prakse te izraditi prijedloge za unapređenje javnih politika koje se tiču izlaska mladih iz alternativne skrbi, njihovog zapošljavanja, stanovanja i socijalnog uključivanja. Stečena znanja i vještine Zagovaračka mreža primijenit će tijekom kampanje zagovaranja za socijalno uključivanje mladih iz alternativne skrbi koja će uključivati sastanke s donositeljima odluka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, okrugle stolove i konferencije te kampanju u medijima i na društvenim mrežama.

U drugoj komponenti 50 mladih koji izlaze iz alternativne skrbi iz Zadarske županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovat će u radionicama vještina traženja posla i socijalnih vještina, individualnom savjetovanju, a dobit će i praktičnu pomoć u nalaženju prilika za zapošljavanje i kontaktiranju s poslodavcima. Kako bi im se olakšala potraga za poslom, kroz projekt ćemo razviti platformu na društvenim mrežama kako bi senzibilizirali i motivirali poslodavce za zapošljavanje mladih iz alternativne skrbi i time tako mladima olakšali informiranje o mogućnostima zapošljavanja i slobodnim poslovima.

Razdoblje provedbe: 11.2. 2014. – 10.8.2015.

Ukupna vrijednost projekta: 105,409.06 €

EU udio u financiranju projekta: 89,498.62 €

Nositelj projekta: Rehabilitacijski centar za stres i traumu

Partneri: Udruga „Igra“ - za pružanje edukacijsko-rehabilitacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći iz Zagreba i Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ iz Zadra

 RCT-Projekti-u-tijeku-logotipi-CARE-A-NET-v2-footer

www. strukturnifondovi.hr

www.ljudskipotencijali.hr

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Rehabilitacijskog centra za stres i traumu

 

 

Uspješno realiziran projekt Deset dana bez ekrana-deset dana drugačijeg gledanja u Osnovnoj školi Tina Ujevića!

 

U projektu Deset dana bez ekrana-deset dana drugačijeg gledanja sudjelovali su učenici 5b razreda Osnovne škole Tin Ujević iz Šibenika. Na početku projekta  su se provele odgovarajuće radionice prevencije internetskog nasilja i razvoja medijskih kompetencija  sa učenicima. U samu akciju apstinencije od ekrana u ožujku 2014. se uključilo trinaest učenika, zajedno sa njihovim roditeljima.

Tijekom provođenja projekta učenici su najviše vremena proveli sa svojom obitelji igrajući društvene igre ili u razgovoru te su više vremena provodili družeći se sa svojim prijateljima na svježem zraku. Roditelji sudionika su se potrudili da projekt bude što uspješniji kontrolirajući svoju djecu i nastojeći im objasniti pozitivne i negativne strane medija. Roditelji smatraju da je projekt bio jako koristan te da je uspješno proveden i da je pomogao poboljšanju suradnje i komunikacije u obitelji. Također, navode da je projekt potakao njih i njihovu djecu na selektivnu uporabu medija, na zauzimanje kritičkog stava prema medijima te na razmišljanje o kvalitetnijim i kreativnijim načinima provođenja slobodnog vremena.

šib2

Izazovu od deset dana bez ekrana su se odvažili učenici: Dario Baranović, Ante Bolanča, Ivan Erceg, Karlo Erceg, Mislav Ivić, Cvita Mrvica, Roko Petković, Fedra Šakić, Šime Gončin, Ester Šuša, te tri najuspješnije učenice: Anđela Šmit, Ariana Kuvač i Margarita Rajčić koje su i posebno nagrađene. Svi ostali sudionici projekta su također nagrađeni posebnim priznanjima i nagradama. Istaknuli bi i najzanimljivije komentare učenika i njihovih roditelja:

Najzanimljiviji komentari učenika:

šibenik"U projektu mi se svidjelo to što sam se dobro zabavila bez ekrana, pročitala puno knjiga i više se družila s prijateljima i roditeljima, a nije mi se svidjelo to što mi je najviše falio TV."

"Bilo mi je najteže prvih nekoliko dana kad je projekt počeo zato što mi je bilo teško naviknuti se provoditi dane bez ekrana, no na kraju sam ipak shvatila da mogu živjeti i bez ekrana."

"U projektu mi se svidjelo što sam se više družila s roditeljima, prijateljima, bratom..."

"U projektu mi se svidjelo što sam se više družila s obitelji i što sam više vremena provodila na svježem zraku u prirodi."

Najzanimljiviji komentari roditelja:

"Projekt mi se jako svidio i nakon određenog vremena trebalo bi ga ponoviti."

"U projektu mi se svidjelo to što je moje dijete pokazalo da je odgovorno, da poštuje pravila ponašanja, disciplinira i nas roditelje jer želi biti što uspješnije u ovom izazovu. Sviđa mi se što nas je projekt motivirao na selektivnu uporabu ekrana."

"Projekt mi je super i treba ga provoditi češće i na većim skupinama učenika. Čini mi se da nije toliki probelm gledanje televizije koliko je mobitel i računalo. Mi za sada u tome uspijevamo jer je Anđela vrlo poslušna i razumna djevojčica. Ovo je zasad jedan hvalevrijedan projekt."

"U projektu mi se svidjelo što je moje dijete s lakoćom prihvatilo projekt, na vrijeme obavljalo svoje obveze i više slobodnog vremena provodilo u razvijanju svoje kreativnosti."

DDE logo 01. jpg

Projekt Deset dana bez ekrana-deset dana drugačijeg gledanja se provodi u školskoj godini 2013./2014. u Šibensko-kninskoj županiji u Osnovnoj školi Tin Ujević iz Šibenika i u Osnovnoj školi Murterski škoji iz Murtera, te u Osječko-baranjskoj županiji u osnovnoj školi Antuna Mihanovića iz Osijeku i u Osnovnoj školi Bilje iz Bilja, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

 

 

KLOOZ U SVIBNJU NAJAVLJUJE:

 

Radionice, književne večeri, koncert i još mnogo toga!

 

Knjiška posvuduša: Književna večer s Boškom Habušem, srijeda 7.5. u 18.00h

U sklopu književnih događanja pod nazivom 'KNJIŠKA POSVUDUŠA' u srijedu 7.5. u 18.00h će se ispred KLOOZ-a održati književna večer sa zadarskim pjesnikom Boškom Habušem, aktivnom članom književne udruge ZaPis, koji će čitati starije i novije pjesme iz svog pjesničkog opusa i svoje prozne uratke. Svi posjetitelji će imati priliku zaigrati nagradnu igru i osvojiti zanimljive knjige izdavačke kuće Fraktura. Uz to, najvjerniji posjetitelj književnih događanja će na kraju osvojiti prestižnu titulu KNJIŠKE POSVUDUŠE sa osvojenim unikatnim kipićem ručne izrade.

Radionica skautskih vještina, 9.5. u 19.00h.

U Zadru danas ne postoji niti jedna prava skautska organizacija, bilo udruga ili klub. Klub mladih KLOOZ je uvidio potrebu za organizacijom ovakvih radionica u Zadru, te nam je želja pokrenuti upravo tu predivnu priču u Zadru uz sponzorstvo Saveza izviđača Hrvatske. Ako ste stariji od 18 godina, željni avantura, upoznavanja novih ljudi i volite prirodu, prijavite se na radionice skautskih vještina u KLOOZ-u. Program će se sastojati od klasičnih radionica 9.5. i 16.5. u trajanju od dva školska sata i jednog dvodnevnog izleta na kojem ćemo prakticirati stečeno znanje. Početak radionice je u petak 9.5. u 19.00h.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu do 9.5. sa svojim osobnim podacima na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ. Radionicu će voditi Ivo Štrkljević, student i volonter, te Željko Rogić, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske (SIH).

 

Klooz Izviđači

 

Okrugli stol 'Moj glas za EU', ponedjeljak, 19.5. u 19.00h

Na okruglom stolu 'Moj glas za EU' će se voditi rasprava o europskim mogućnostima za mlade, uključujući volontiranje, studiranje, stručno usavršavanje i zapošljavanje, o sve većem porastu ''odljeva mozgova'', zašto je važno izaći na EU parlamentarne izbore i kako se kvalitetno informirati za uključivanje u europsko tržište rada. Na raspravi ćemo ugostiti Dinu Glavan, stručnu savjetnicu CISOK-a i Loretu Stipčević, EURES savjetnicu CISOK-a, Nenada Vertovšeka, dipl.politologa i još brojne stručne suradnike udruge CINAZ.

Večer društvenih igara 20.5. u 19.30h

Redovito mjesečno KLOOZ organizira večer društvenih igara te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u utorak, 20.5. i zaigraju neku od društvenih igara po svom izboru: karte, šah, Scrabble, itd.

Prijavite se na radionicu 'Kreativno izražavanje i pisanje eseja – KIPE' do 21.5.!

Radionica je namijenjena svim mladima od 15 do 30 godina koji žele razviti vještinu pisanja. Ciljevi radionice su: naučiti razlikovati vrste tekstova; kroz primjere i vježbu naučiti kako stvoriti koncept i razraditi „priču“; razviti sposobnost razlikovanja bitnog od suvišnog; shvatiti značenje motiva u kreativnom pisanju; naučiti kako grafički oblikovati tekst – koji su osnovni dijelovi teksta; usvojiti gramatičke zakonitosti; razviti vještinu kreativnog pisanja u skladu s individualnim sposobnostima i interesima. POSEBNI CILJEVI (za srednjoškolce): Klooz događanjanaučiti kako uspješno napisati esej na državnoj maturi (primjeri, vježbe, upute) te POSEBNI CILJEVI (za ljubitelje poezije): kako misao pretvoriti u poeziju; što sve može biti motiv u poeziji; vrste pjesama; razmjena vlastitih radova između polaznika, individualno usmjeravanje.

Besplatna radionica će se održavati 21.5., 23.5. i 26.5. s početkom u 19.00h, a prijavite se možete do 21.5. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

 

 

 

Projekcija filma 'Something borrowed, Something blue', 2012

Mjesto: Znanstvena knjižnica Zadar, 27.5. u 19.00h

Nagrada: Winner 6. Jewish Film Festival International Talent Workshop. Zadarska premijera kratkog filma redatelja Erika Lončara koji se napravio na 6. Židovskom Film Festivalu u Zagrebu. Kroz vrlo kratki period se pokušalo ostvariti cijeli projekt, od scenarija do završnog filma. Tema filma prikazuje gledište na sebe i okolinu dvoje pretilih ljudi (Zeljko Vukmirica, Sanja Mataga). Svatko od njih pokušava probleme riješiti na svoj način. Prije filma će se održati predavanje o tome kako je nastao 'Something borrowed something blue'.

Književna večer s Vlatkom Basioli, četvrtak 29.5., 18.00h

U sklopu književnih događanja pod nazivom 'KNJIŠKA POSVUDUŠA' u četvrtak 29.5. u 18.00h će se ispred KLOOZ-a održati književna večer sa mladom zadarskom spisateljicom Vlatkom Basioli, aktivnom članicom književne udruge zadarskih pisaca –ZaPis, koja će podijeliti s nama svoj opus kratkih priča: „O Bogu, Paklu, Gremlinima i profesoru Pavlovskom'', „Malverzacije“, „Krug (prijateljstva i ljubavi)“, „Negdje blizu baze“, „Tempus nefecundi“, „Sanja, Valerija i ja“.

Akustični koncert 'GUILTY PLEASURE', 30.5. u 20h

Pozivamo vas na proljetni akustični koncert glazbenog dua Matee Biloglav i Šime Mračića koji će nam otpjevati i odsvirati obrade pjesama koje se svi srame obraditi ili srame priznati da uživaju u njima!  Matea i Šime su oboje završili glazbenu školu; ona klavir, on violinu i solo pjevanje. Oboje sviraju gitaru i ukulele.

Dođite i uživajte u romantičnoj večeri u ambijentu Providurove palače ispred KLOOZ-a!